Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
mk3 syncro różnice między 1.8 a 2.9
syncro jakie są różnice między 1.8 a 2.9 w napędach?
-

!greq - Badacz tematu
-

miras200888 - Badacz tematu
-

miras200888 - Badacz tematu
Inny tylny most i inna przystawka do skrzyni biegow, 4 cylindrowe ( w golfie ) maja wszystkie takie same mosty i przystawki, vr6 i chyba w paskach 1.8 z turbem maja inne przelozenia.
-

murgen - Gaduła
a więc to może i ja się wypowiem , w syncro różnica jest pomiędzy ilością cylindrów tylko , więc przy VR6 2.8/2.9 jest większa i inna skrzynia która ma inne przełożenia dyferencjału , przełożenia biegów to nie problem , następnie ogólnie części są większe ,czyli sprzęgło wiskotyczne i tylny most ,wał raczej nie robi różnicy , tylny most też ma inne przełożenia dyferencjału pod 6 cyl. więc jedyne co możesz powieszać to wisco i wał napędowy
cała reszta jest zupełnie inna a w przypadku silników 4 cyl. gdzie są też tdi to różnica jest tylko w trybach skrzyni całą reszta jest identico 
cała reszta jest zupełnie inna a w przypadku silników 4 cyl. gdzie są też tdi to różnica jest tylko w trybach skrzyni całą reszta jest identico 
-

Pozor - Members
Trzeba taki sam dyfer i przystawke do skrzyni bo muszamiec te same przelozenia, pewnie daloby rade tylko pytanie po jakim czasie vr6 zmieli i co zmieli najpierw 

-

murgen - Gaduła
silnika vr6 nie podepniesz ze skrzynią od 1.8 , za mały dzwon jest
(przerabiałem to ) na odwrót też się nie da pewnie , w skrzyni vr6 nie dość że dzwon jest duży to otwory skrzyni nie będą pasować , (sprawdzałem pomierzone oby 2 bloki i akurat w rozstawie śrub na skrzynię są różnice i koło zamachowe jest większe ) nawet jakbyś cudem to jakoś zrobił to 1.8 na przełożeniu 6 cyl. będzie mulaste i prędkość będzie oszukiwać a vr6 na przełożeniach 4 cyl . w teorii rozwali dyfer lub wisco
(przerabiałem to ) na odwrót też się nie da pewnie , w skrzyni vr6 nie dość że dzwon jest duży to otwory skrzyni nie będą pasować , (sprawdzałem pomierzone oby 2 bloki i akurat w rozstawie śrub na skrzynię są różnice i koło zamachowe jest większe ) nawet jakbyś cudem to jakoś zrobił to 1.8 na przełożeniu 6 cyl. będzie mulaste i prędkość będzie oszukiwać a vr6 na przełożeniach 4 cyl . w teorii rozwali dyfer lub wisco-

Pozor - Members
Skrzynia ma przystawke ktora przekazuje naped na tyl, ta przystawka ma miec te same przelozenia cotylny dyfer zeby kola krecily sie jednakowo z przodu i tylu, inaczej visco sypnie sie za chwile lub ukreci cos w dyfrze skrzyni ew wał. NIe mam pojecia czy przystawka z skrzyni z silnika 4cyl bedzie pasowac do skrzyni z vr6...............
Przystawke widac ladnie na zdjeciu
http://olx.pl/oferta/sprzedam-skrzynie- ... 8047b165a0
Przystawke widac ladnie na zdjeciu
http://olx.pl/oferta/sprzedam-skrzynie- ... 8047b165a0
-

murgen - Gaduła
no przystawka przystawką ale co powiesz na to że przednia oś będzie miała przełożenia wtedy z silnika 4 cyl. a tylny most z 6 cyl. gotowa recepta na rozwalenie wisko , niech od razu wtedy na przód da 15 a na tył 14 i będzie ten sam efekt ,przystawka kątowa jest tylko po to by przełożyć napęd na tył i nic nie ma wg. mnie wspólnego z przełożeniem .
mimo to skrzynia jest całkowicie inna to i przystawka też na 100 %
mimo to skrzynia jest całkowicie inna to i przystawka też na 100 %-

Pozor - Members
Powrót do Napęd i skrzynia biegów