Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Gwizd podczas przyspieszania
Witam... zauwazyłem ostatnio w moim golfie znaczy sie usłyszałem niepokojący gwizd, a dzieje sie to na 2 i 3 biegu wtedy gdy mocniej przycisne mojemu golfikowy,a słychac ten gwizd tak od 3 tys obrotów. Co sie dzieje? golf 3 1.8 gt 90km
- janekm1989
- Berbeć
możłiwe że skrzynia
możliwe że za mało oleju
u mnie piszczy ale nie na 4 5 bo podobno te tryby sąnisko i coś tam oleju jeszcze złapie z dna
jeszcze nie sprawdzałem poziomu może teraz miedzy jajkiem a dyngucem zerkne ile jest
ps u mnie wycie po stronie kierowcy czyli tam gdzie skrzynia jest w 1.4
możliwe że za mało oleju
u mnie piszczy ale nie na 4 5 bo podobno te tryby sąnisko i coś tam oleju jeszcze złapie z dna
jeszcze nie sprawdzałem poziomu może teraz miedzy jajkiem a dyngucem zerkne ile jest
ps u mnie wycie po stronie kierowcy czyli tam gdzie skrzynia jest w 1.4
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
własnie mi podpowiadaqli ze łozysko,bo gdy wcisne sprzegło gdy stoje pracuje wszystko cicho,a gdy je puszcze to klekocze strasznie.wymieniłem jakies dwa miesiace temu całe sprzegło,ale mam linke rozciagnięta(samoregulujaca)ale juz sie nie reguluje:/ pedał czasami sie zacina:/ moze to wina linki?
[ Dodano: 2013-03-30, 10:02 ]
nie montowałem zadnej elektroniki
[ Dodano: 2013-03-30, 10:05 ]
a wymieniłem kompletne sprzęgło tarcza i docisk, a wiec w czym problem? te klekotanie tez mnie niepokoji:/ wiec jeszcze raz,samochód na luzie przy puszczonym sprzęgle strasznie klekocze:/gdy je wcisne klekot ustaje i pracuje ładnie i cicho. co jest?
[ Dodano: 2013-03-30, 10:02 ]
nie montowałem zadnej elektroniki
[ Dodano: 2013-03-30, 10:05 ]
a wymieniłem kompletne sprzęgło tarcza i docisk, a wiec w czym problem? te klekotanie tez mnie niepokoji:/ wiec jeszcze raz,samochód na luzie przy puszczonym sprzęgle strasznie klekocze:/gdy je wcisne klekot ustaje i pracuje ładnie i cicho. co jest?
- janekm1989
- Berbeć
Kolego co do gwizdania to to moze sie przyciera lozysko a co do klekotania jak puscisz sprzeglo to ja tez tak mam pytalem u mechaniora i powiedzial ze lozysko oporowe jest do wymiany a ja tak jezdze juz prawie 2 lata i nic sie nie dzieje z tym przynajmniej narazie.
-

mario777 - Czytacz
Kolego moim zdaniem sprzeglo niema nic do lozyska w skrzyni sprawdz poziom oleju moze masz jakis wyciek i niema oleju ja bym od tego zaczol
-

mario777 - Czytacz
gdy podwoziłem kolege i przycisnołem golfikowi i od 3 tys zaczaL sie ten gwizd to kolega myslał ze mam jakies turbo heheheh:)
[ Dodano: 2013-03-30, 10:18 ]
a gdzie go sprawdzic ?nie mam skrzyni od gt,jest to inna skrzynia,widac na niej taki plastikowy jasno zielony korek
[ Dodano: 2013-03-30, 10:18 ]
a gdzie go sprawdzic ?nie mam skrzyni od gt,jest to inna skrzynia,widac na niej taki plastikowy jasno zielony korek
- janekm1989
- Berbeć
Jak tak to brzmi to ja bym tak jezdzil he he 

-

mario777 - Czytacz
Powrót do Napęd i skrzynia biegów