Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Dziwne stuki
Ostatnio slysze jakies dziwne stuki, tylko czasami, dodam ze przy ruszaniu nic nie stuka, a przy skrecaniu. Slysze to czasami jak dodaje gazu tak przy 50-70km/h, jak odpuszczam gaz to tez nic nie stuka. Co to moze byc i jak to sprawdzic?
- michał1903
- Badacz tematu
jesli stuka przy skrecaniu to przeglub, wystarczy ze schylisz sie pod samochod i zobacz czy guma na przeglubach nie jest popekana, bo jesli jest to zapewne dostal sie piasek i koncowki przegluba do wymiany
- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
wlasnie przy skrecaniu nie, tylko czasami przy jezdzie na wprost, jak dodam gazu
[ Dodano: 2009-02-24, 22:32 ]
dodam jeszcze co zauwazyle, te "stuki" sie nasilaja przy skrecaniu w prawo ale tak przy wiekszych predkosciach. Przy tych stukach to jeszcze czesie troche autem i kierownicą. Zbieżność, geometrie mam ustawioną i koła wyważone. jutro jeszcze przeloze kola z tylu na przod.
[ Dodano: 2009-02-24, 22:32 ]
dodam jeszcze co zauwazyle, te "stuki" sie nasilaja przy skrecaniu w prawo ale tak przy wiekszych predkosciach. Przy tych stukach to jeszcze czesie troche autem i kierownicą. Zbieżność, geometrie mam ustawioną i koła wyważone. jutro jeszcze przeloze kola z tylu na przod.
- michał1903
- Badacz tematu
michał1903, obejrzyj osłony na przegóbach - jesli są porozrywane no to wniosek ze przegób lae jeśli są całe i nie ma fidocznego rozrzuconego smaru to przyczyny szukał bym gdzie indziej..ale sadze ze to bedzie coś z przegubami...pozdro
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
spotkalem sie ze wspomaganie tak stukalo a dokladnie przepuszczajaca pompka przy mocnym skrecaniu tak piszczala,,, jedynie moga byc to przegluby albo jak u jednego kolegi na forum, kolo obcieralo o karoserrie w nadkolu.. 

- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
a jak je sprawdzic?
[ Dodano: 2009-02-25, 18:54 ]
odkrecilem prawe kolo przy ktorym bardziej slyszalem te "stuki" i okazalo sie ze plastokowa oslona paska alternatora..., byla strzasznie luzna bo nakretki gdzies wywialo, teraz tylko musze skombinowac takie nakretki i zobaczymy, mozliwe by bylo ze to pod wplywem pedu powietrza dawalo takie dziwne dzwieki?
[ Dodano: 2009-02-25, 18:54 ]
odkrecilem prawe kolo przy ktorym bardziej slyszalem te "stuki" i okazalo sie ze plastokowa oslona paska alternatora..., byla strzasznie luzna bo nakretki gdzies wywialo, teraz tylko musze skombinowac takie nakretki i zobaczymy, mozliwe by bylo ze to pod wplywem pedu powietrza dawalo takie dziwne dzwieki?
- michał1903
- Badacz tematu
Ja tak mam, bo mam niski zawias i musiałem jakoś przymocować tak porządnie, bo przy skręcaniu mi szorowałomichał1903 napisał(a):i to moze byc to? Już skołowałem takie nakretki na wkrety, i jutro z rana bede dzialal

- DrSzpila
- Members
Powrót do Napęd i skrzynia biegów