na obrotomierzu 3-4tyś obrotów a auto rusza jakbym powoli puszczał sprzęgło wychodzi na to że musi ślizgać bo autem nic nie szarpie, jest to irytujące bo czasem trzeba się szybko wbić na drogę i nie ma żadnego konkretnego zrywu tylko buczenie silnika i powolne rozpędzanie. Do tego dziwi mnie to że przy wciśnięciu 1/3 pedału sprzęgła można wrzucać biegi, to jest normalne w tym aucie?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Czyżby sprzęgło ślizgało?
na skrzyżowaniu z którego wyjeżdża się u mnie w wiosce na główną drogę rusza się pod górkę i jak czasem stoję i czekam na kumpli z pracy to prawie wszystkie auta ruszają z piskami czy chcą czy nie nawet dużo słabsze. Mój golfik nie da rade
na obrotomierzu 3-4tyś obrotów a auto rusza jakbym powoli puszczał sprzęgło wychodzi na to że musi ślizgać bo autem nic nie szarpie, jest to irytujące bo czasem trzeba się szybko wbić na drogę i nie ma żadnego konkretnego zrywu tylko buczenie silnika i powolne rozpędzanie. Do tego dziwi mnie to że przy wciśnięciu 1/3 pedału sprzęgła można wrzucać biegi, to jest normalne w tym aucie?
na obrotomierzu 3-4tyś obrotów a auto rusza jakbym powoli puszczał sprzęgło wychodzi na to że musi ślizgać bo autem nic nie szarpie, jest to irytujące bo czasem trzeba się szybko wbić na drogę i nie ma żadnego konkretnego zrywu tylko buczenie silnika i powolne rozpędzanie. Do tego dziwi mnie to że przy wciśnięciu 1/3 pedału sprzęgła można wrzucać biegi, to jest normalne w tym aucie?-

$kubi - Gaduła
Na bank wymiana. Miałem dokładnie to samo,a z czasem jak depnołem mocniej nagle obroty na poziomie 5000 a prędkość sie nie zmieniała.
I tak jak mówi ImperfectCell nie baw się tylko zmieniej komplet.
Ja robie to w przyszłym tygodniu po wypłacie. 
Ja robie to w przyszłym tygodniu po wypłacie. 
-

Lucas - Badacz tematu
spróbuj zrobić tak ze dajesz gaz do dechy i sprzęgło puszczasz odrazu
jak wtedy nie zapiszczy to masz uwalone sprzęgło
ja mam 1,4 ale jak dam ze 4,5 tys obrotów i puszcze sprzęgło to piszczy jak szalony a jak czaje się z tym sprzęgłem i puszczam powoli a przy końcu szybko to pociągnie po sprzęgle
a to dlatego ze golf ma wysoko sprzęgło
jak wtedy nie zapiszczy to masz uwalone sprzęgło
ja mam 1,4 ale jak dam ze 4,5 tys obrotów i puszcze sprzęgło to piszczy jak szalony a jak czaje się z tym sprzęgłem i puszczam powoli a przy końcu szybko to pociągnie po sprzęgle
a to dlatego ze golf ma wysoko sprzęgło
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
mozesz poki jeszcze wysprzegla do konca bo potem moze byc nieco gorzej... jak zacznie sam ciagnac
tylko badz przygoto3wany ze kiedys jak zechesz wyprzedzic to nagle samochod przestanie sie rozpedzac a abroty skocza wysoko w gore a wtedy nie bedzie tak pieknie... pozdro
tylko badz przygoto3wany ze kiedys jak zechesz wyprzedzic to nagle samochod przestanie sie rozpedzac a abroty skocza wysoko w gore a wtedy nie bedzie tak pieknie... pozdro-

Imper - Members
$kubi napisał(a):Do tego dziwi mnie to że przy wciśnięciu 1/3 pedału sprzęgła można wrzucać biegi, to jest normalne w tym aucie?
może linka za bardzo naciągnięta, nie wymieniałeś czasem na nową?
Samoregulator na nowej lince jest przeważnie czymś zablokowany i tą blokadę trzeba usunąc dopiero po zamontowaniu linki a może ty lub poprzedni właściciel ściągnął blokade wcześniej i teraz jest za bardzo naciągnięta bo samoregulato działa tylko w jedną stronę...wiem że mało prawdopodobne ale może lepiej sprawdzić przed wydaniem 300-400zł
-

mani51 - Members
u mnie przy wciśnięciu 1/3 pedału następuje pełne wysprzeglenie
a dlatego ze mam linkę z automatycznym naciągiem
i tak już jest czytałem forum i podobno golfy i polówki z tą linką już tak mają
a dlatego ze mam linkę z automatycznym naciągiem
i tak już jest czytałem forum i podobno golfy i polówki z tą linką już tak mają
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
Powrót do Napęd i skrzynia biegów