Witam
mam pytanko jak wyciagnac znaczek VW z tylnej klapy tak aby go nie uszkodzic bo chce sobie go pomalowac na czerowo?
z gory dzieki za odpowiedzi
pozdraVWiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Znaczek VW w klapie
Memek
-

memura - Berbeć
on jest przyklejony,wiec jedyne wyjscieto delikatnie podwarzac czym płaskim ale i tak jakies uszczerbki na lakierze wystapia.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
memura napisał(a):Witam
mam pytanko jak wyciagnac znaczek VW z tylnej klapy tak aby go nie uszkodzic bo chce sobie go pomalowac na czerowo?
z gory dzieki za odpowiedzi
trzyma sie on na dwoch takch bolcach
http://www.allegro.pl/item917561412_vw_ ... ogo_6.html
powiem ci jak ja to zrobilem.. wyrwalem go i obłamałem te bolce i przykleilem znaczek ladnie na kropelke... ladnie posmarowalem boki znaczka i super sie trzyma
Drugi sposob to ...
Wez dobra gąbke, farbe psikaj np na denko od sloika i maczaj gabke i maluj ladnie znaczek
... robilem tak rybke moja i powiem ci ze wyszlo mi elegancko... tylko ze najpierw ta gabka pierwsza warstwa, pozniej druga i tak az ladnie bedzie wygladac... nie ma co sie z tym spieszyc, poczekaj az wszystko wyschnie i dopiero nastepna warstwa.-

K@mil - POMOCNIK

radzil bym klej dwu składnikowy kropelka podczas schniecia robi biały nalot ja swój kleiłem na "osmiorniczke"memura napisał(a):a jak peknie to sie jakos przykleji chocby na kropelke
i trzyma juz 3 rok 
-

swatu - VIP
swatu napisał(a):radzil bym klej dwu składnikowy kropelka podczas schniecia robi biały nalot ja swój kleiłem na
prawda ze robi sie bialy nalot ale tak jak napisalem
- Kod: Zaznacz cały
ladnie posmarowalem boki znaczka
nie mozna tam tej kropelki nawalic ... trzeba delikatenie przesmarowac nie zostawic baboli tylko rozciagnać
-

K@mil - POMOCNIK

Podłącze się pod temat. A jak jest mocowany napis Golf ten z tyłu auta? Też jest klejony czy na jakieś bolce? Mam zamiar się go pozbyć ale nie chcę z kolei żeby zostały mi tam jakieś dziury. Z góry dzięki za pomoc!!
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Nadwozie: 5-drzwiowe
on jest akurat pryklejony mocna tasma .Najlepeij podgrzewaj suszarka i pomału odklejaj,u mnie niestety podczas odklejania w niektórych iejscach poodchodzil lakier.czaro napisał(a):A jak jest mocowany napis Golf ten z tyłu auta?
-

swatu - VIP
Oczywiście też można okleić papierami klapę dookoła znaczka bardzo dokładnie i pomalować na aucie
sam tak zrobiłem i wyszło świetnie 
sam tak zrobiłem i wyszło świetnie 
-

piter1404 - Badacz tematu
a dostanie sie woda albo podczas zimy sniegu i na wiosne trzeba znowu kleic.v1rooz napisał(a):co do przyklejenia znaczka proponuje tasme dwustronna taka gombkowa bardzo dobrze trzyma
-

swatu - VIP
swatu napisał(a):a dostanie sie woda albo podczas zimy sniegu i na wiosne trzeba znowu kleic.v1rooz napisał(a):co do przyklejenia znaczka proponuje tasme dwustronna taka gombkowa bardzo dobrze trzyma
bzdura
ja mam tak rejestracje przyklejona i zadnych problemow, wystarczy dobrze odtluscic i jazda.
- v1rooz
- Members