Witam
Czy ktoś może mi powiedzieć czy wkładka do tylnej klapy jest taka sama jak do drzwi?
Muszę wymienić wkładki wszędzie w zasadzie bo jakieś barany próbowały się włamać i najpierw skasowały zamek kierowcy a że nie poradziły(choć można go otworzyć w zasadzie śrubokrętem) to próbowały przez bagażnik wejść i rozwaliły tam wkładkę.
Nigdzie nie potrafię znaleźć kompletu wkładek, czy ktoś podsunąłby rozwiązanie w postaci linku do jakiegoś sklepu czy też namiar jakiś lub też informację czy wkładka tylnej klapy jest taka sama bo da się ewentualnie załatwić 3 takie same wkładki z kluczykiem.
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
foit
Moderator: Moderator
Wkładki od drzwi i klapy się różnią.
Ostatecznie pozostaje kupno kompletu wkładek do drzwi i nowego zamka klapy, wtedy będziesz miał stary kluczyk od stacyjki oraz dwa: jeden od drzwi, drugi od klapy.
Ja niestety byłem zmuszony wymienić zamek w klapie z uwagi na wkład, który raz już był robiony, a po drugie nie miał już blaszki zasłaniającej otwór na kluczyk i po zimie wszystko stanęło w miejscu. Wrzuciłem stary wkład do Fosolu, aby wytrawił rdzę i tlenki, ale co z tego jak za pół roku będzie to samo - brak blaszki zasłaniającej otwór na kluczyk.
Nowy zamek nasmarowałem, zabezpieczyłem dookoła gumowym oringiem i powinno starczyć na następne kilka lat. Takim sposobem mam drugi kluczyk do auta.
Ostatecznie pozostaje kupno kompletu wkładek do drzwi i nowego zamka klapy, wtedy będziesz miał stary kluczyk od stacyjki oraz dwa: jeden od drzwi, drugi od klapy.
Ja niestety byłem zmuszony wymienić zamek w klapie z uwagi na wkład, który raz już był robiony, a po drugie nie miał już blaszki zasłaniającej otwór na kluczyk i po zimie wszystko stanęło w miejscu. Wrzuciłem stary wkład do Fosolu, aby wytrawił rdzę i tlenki, ale co z tego jak za pół roku będzie to samo - brak blaszki zasłaniającej otwór na kluczyk.
Nowy zamek nasmarowałem, zabezpieczyłem dookoła gumowym oringiem i powinno starczyć na następne kilka lat. Takim sposobem mam drugi kluczyk do auta.
-

prezesik - Members
Problem z zamkiem
Siema. Jakiś tydzień temu kupiłem Golfa III. Nie jest to moje pierwsze autko. Akurat to było kupione tylko po to by tanio dojeżdżać na studia.
Od początku ciasno chodził zamek w drzwiach, to popsiakałem tam WD40. Gdy chciałem pokręcić coś chyba się ułamało i musiałem zamykać drzwi od pasażera (centralny zamek).
Dzisiaj mechanik robił mi coś innego i przy okazji spojrzał na ten zamek. Gdy kręcił kluczykiem bębenek wyszedł z kluczykiem...
Co teraz mam zrobić by mieć sprawny zamek ? Wymienić tylko ten jeden bębenek ( ale będę musiał nosić dwa kluczyki).
Od początku ciasno chodził zamek w drzwiach, to popsiakałem tam WD40. Gdy chciałem pokręcić coś chyba się ułamało i musiałem zamykać drzwi od pasażera (centralny zamek).
Dzisiaj mechanik robił mi coś innego i przy okazji spojrzał na ten zamek. Gdy kręcił kluczykiem bębenek wyszedł z kluczykiem...
Co teraz mam zrobić by mieć sprawny zamek ? Wymienić tylko ten jeden bębenek ( ale będę musiał nosić dwa kluczyki).
-

drewnom - Badacz tematu
Pewnie łopatka, lub jej mocowanie pękło czy coś...
Musisz rozebrać i zobaczyc. Są częsci zamienne.
Mechanikom nie wierz. Ojciec miał ten sam problem w MKIV, pojechał do mechanika, a ten mu powiedział że nie wie dlaczego tak jest.
Więc mu przełożył z drzwi pasazera elementy wkładki, za drobne 50 zł
Musisz rozebrać i zobaczyc. Są częsci zamienne.
Mechanikom nie wierz. Ojciec miał ten sam problem w MKIV, pojechał do mechanika, a ten mu powiedział że nie wie dlaczego tak jest.
Więc mu przełożył z drzwi pasazera elementy wkładki, za drobne 50 zł

-

kebs - Czytacz
-

drewnom - Badacz tematu
Miałem ostatnio ten przypadek. I nie chcąc się bawić poprostu kupiłem nowy zamek z kluczykiem koszt 47zł + ok 20 zł u slusaża za dstrojenie bembenka pod zamek od stacyjki. U mnnie akurat nie opłacało się bawić bo wiosełko klamki już było klejone a sam bembenek nie działał poprawnie.
mój golfina http://www.golf3.pl/topics2/golf-mkiii- ... t54165.htm zapraszam
- karol20101111
- Czytacz
Witam, mam problem z moim golfem 3. A mianowicie nie dało się go otwierać kluczykiem tylko pilotem od centralnego lecz dzisiaj z rana auto przestało reagować na pilota, po męczarniach dostałem się do środkach i okazało się, że nie można otwierać kluczykiem bo nie ma części łączących bębenek z resztą i mam pytanie, czy mógł bym prosić o link gdzie mogę kupić te części, czy muszę cały zamek ? bo nigdzie nie mogę znaleźć tego
- wisniaa95
- Berbeć
wisniaa95 napisał(a):Witam, mam problem z moim golfem 3. A mianowicie nie dało się go otwierać kluczykiem tylko pilotem od centralnego lecz dzisiaj z rana auto przestało reagować na pilota, po męczarniach dostałem się do środkach i okazało się, że nie można otwierać kluczykiem bo nie ma części łączących bębenek z resztą i mam pytanie, czy mógł bym prosić o link gdzie mogę kupić te części, czy muszę cały zamek ? bo nigdzie nie mogę znaleźć tego
dział sprzedam i pytać kogoś kto rozbiera na czesci
allegro i szuka haseł >> golf iii klamka
golf iii zamek
golf iii wkładk /wkłądki ....
bądź na szrot
-

k-m-r1 - Weteran
Witam. Mam taki problem że gdy włożę kluczyk do zamka od drzwi kierowcy i wchodzi on cały to mogę nim kręcić do okoła a i tak nie otworzy mi drzwi, druga sprawa do zamek w tylnej klapie gdy włożę kluczyk to nie mogę nim wcale przekręcić. Co może być przyczyną i jak je rozwiązać?
Mój Golf moj-golf/mk3-new-orleans-t62415.html
- Michałvw
- Czytacz
Witam, nie mogę otworzyć drzwi ani od wewnątrż ani od zewnątrz. Gdy ciągnę za klamkę od pasażera i od kierowcy nie ma żadnego oporu, klamki bardzo luźno chodzą, a drzwi nawet nie drgną. W czym może tkwić problem ? Bagażnik tez się nie otwiera, gdy naciskam guzik w celu otwarcia klapy zero odzewu. Dodam ze zamki się otwierają poprzez alarm jak i poprzez przekręcenie kluczyka. Ale klamki nie reagują. Tzn. musiałem z 20-30 razy probówać ( ciągnąć za klamke ) aż w końcu się otworzą a czasem nawet i dłużej.
- LukiPuki
- Berbeć