a ja mam takie pytanie tez odnosnie zamkow.
Mam centralke kluczyki sie obracaja ale w dzwiach od kierowcy trzeba krecic do oporu a od pasazera luciutko i juz idzie bolec w gore. Co trzeba wymienic aby w obu dzwiach bylo tak samo. Sa jakies zestawy naprawcze czy obejdzie sie bez tego
Moderator: Moderator
lanos20 dlatego od strony kierowcy , bo częściej z tej strony otwierasz drzwi
Ale tak po prawdzie to jest tam w środku taka metalowa płetwa , która mogła się wyrobić
można to dokupić kosztuje 10 zł.
Ja maiłem podobnie tyle że przekręciłem tę płetwę ,
znalazłem sklep , w którym można było dokupić ową część i co się okazało , że może ją wymienić tylko sprzedawca , bo nie sprzedaja na sztuki he he he ale jaja
Tak więc płetwa 10 zł. z wymiana 30zł = 40zł. i po kłopocie
Ale tak po prawdzie to jest tam w środku taka metalowa płetwa , która mogła się wyrobić
można to dokupić kosztuje 10 zł.
Ja maiłem podobnie tyle że przekręciłem tę płetwę ,
znalazłem sklep , w którym można było dokupić ową część i co się okazało , że może ją wymienić tylko sprzedawca , bo nie sprzedaja na sztuki he he he ale jaja
Tak więc płetwa 10 zł. z wymiana 30zł = 40zł. i po kłopocie
-

Mario GT - Forumowy wyjadacz
- Silnik: 1.8 ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
zamek w drzwiach nie zamyka się
Witam, mam nadzieje ze dobrze trafilem z mjejscem na tego posta, otorz mam problem z drzwiami. Dzisiaj otworzylem drzwi pasazera (centralny zamek w porzadku), i po otwarciu ten hacyzk w drzwiach nie rusza się i nie chce odskakiwać, nawet przy pociaganiu za klamkę, i teraz prosil bym o pomoc, czy mial ktos taki problem kiedys lub wie jak to naprawić? dodam ze gdy recznie podniose ten haczyk i docisne drzwi i przkrece kluczyk to sie zamkna i to jest jedyne pocieszenie bo jak by sie nie dalo to pod blokiem w nocy mial bym problem 

- michal284
- Czytacz
raczej jak jest bezpiecznik osobno to masz nieoryginalny - prawdopodobnie padł silniczek w drzwiach - dobrze będzie jak rozbierzesz boczek w drzwiach i zobaczysz czy pracuje ten silniczek ew. odkręć go żeby pracował na luzie i czy będzie pracował
to jest taki silniczek http://allegro.pl/centralne-zamki-silowniki-18823
to jest taki silniczek http://allegro.pl/centralne-zamki-silowniki-18823
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
chyba sie nie rozumiemy, chodzi mi dokladnie o ten element w drzwiach
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl& ... ,s:0,i:107
tam ten haczyc po prostu nie reaguje na pociaganie za klamkę
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl& ... ,s:0,i:107
tam ten haczyc po prostu nie reaguje na pociaganie za klamkę
- michal284
- Czytacz
Padł zamek od strony kierowcy ?
Dziś nad ranem wróciłem z podróży. Droga długa i mroźna, na dworze -11 stopni.
Po wyjściu z auta chciałem zamknąć z kluczyka drzwi kierowcy i niestety nie udało mi się. Jest luz, mogę mniej więcej po włożeniu kluczyka pokręcić nim o 90 stopni w każdą stronę ale nie zamyka to niestety zamka. A jak zamykam od strony pasażera to centralny niestety nie zaskakuje i drzwi zostają otwarte. Musiałem więc zamknąć się od środka i wysiąść od strony pasażera.
Podejrzewam, że coś mi się tam ułamało, przymarzło etc.
Jakieś pomysły ?
Wiem, że temat w sumie banalny i oczywisty, ale może jednak ktoś miał podobnie i szybko sobie z tym poradził
?
Po wyjściu z auta chciałem zamknąć z kluczyka drzwi kierowcy i niestety nie udało mi się. Jest luz, mogę mniej więcej po włożeniu kluczyka pokręcić nim o 90 stopni w każdą stronę ale nie zamyka to niestety zamka. A jak zamykam od strony pasażera to centralny niestety nie zaskakuje i drzwi zostają otwarte. Musiałem więc zamknąć się od środka i wysiąść od strony pasażera.
Podejrzewam, że coś mi się tam ułamało, przymarzło etc.
Jakieś pomysły ?
Wiem, że temat w sumie banalny i oczywisty, ale może jednak ktoś miał podobnie i szybko sobie z tym poradził
?- worldwar
- Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000