Moderator: Moderator
Wracając do drzwi otwieranych pod wiatr to oczywiście jest to wykonalne, ale zwróć uwagą na jakich autach robi się takie rzeczy, to nie ta klasa samochodów, na golfie wyglądało by to żałośnie... choć chętnie bym takie coś obejrzał na żywo, ale tylko z czystej ciekawości. Pozostaje mi tylko życzyć udanej zabawy 

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Kolega specjalnie zrobił ortografa w tytule żeby ludzie spinając się o jego byka przy okazji odpowiedzieli na jego temat
A tak już całkiem serio to błagam cię, zainwestuj tą kasę w coś co nada Golfikowi jakiegoś charakteru, koło, front, zawieszenie, może coś miłego do środka. Nie szpeć auta i nie rób z niego na siłę Lambo czy ww. Syrenki (nie ubliżając ś.p. polskiej motoryzacji).
Pokaż nam swoje auto a chłopaki już ci doradzą co zrobić z niepotrzebną gotówką
A tak już całkiem serio to błagam cię, zainwestuj tą kasę w coś co nada Golfikowi jakiegoś charakteru, koło, front, zawieszenie, może coś miłego do środka. Nie szpeć auta i nie rób z niego na siłę Lambo czy ww. Syrenki (nie ubliżając ś.p. polskiej motoryzacji).
Pokaż nam swoje auto a chłopaki już ci doradzą co zrobić z niepotrzebną gotówką

-

uzbek - Badacz tematu
Zamek...
Witam.
Jako że nie mogę już normalnie otwierać zamka z kluczyka (mam pilot, ale też się zacina) mam pytanie.
Znalazłem na sąsiednim forum tą fotoporadę dotyczącą nasmarowania zamka...
http://www.vag-podkarpacie.pl/viewtopic.php?t=10132
Pytanie brzmi czy jako że mam centralny zamek wyciągając klamkę w ten sposób nic tam nie uszkodzę...
Jako że nie mogę już normalnie otwierać zamka z kluczyka (mam pilot, ale też się zacina) mam pytanie.
Znalazłem na sąsiednim forum tą fotoporadę dotyczącą nasmarowania zamka...
http://www.vag-podkarpacie.pl/viewtopic.php?t=10132
Pytanie brzmi czy jako że mam centralny zamek wyciągając klamkę w ten sposób nic tam nie uszkodzę...

- scooby99
- Berbeć
zacina
a probowales odlaczyc pneumatyczny oryginalny centralny zamek golfa ? mi to pomoglo bo silowniki troszke wlasnie czasem sie mulily
a probowales odlaczyc pneumatyczny oryginalny centralny zamek golfa ? mi to pomoglo bo silowniki troszke wlasnie czasem sie mulilyAktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
trojeczkaGT napisał(a):zacinaa probowales odlaczyc pneumatyczny oryginalny centralny zamek golfa ? mi to pomoglo bo silowniki troszke wlasnie czasem sie mulily
Właściwie to zacina się rygielek od strony pasażera. Raz że nie mogę w ogóle przekręcić kluczyka a dwa że jak zamykam samym ryglem to strasznie ciężko go wcisnąć. Podejrzewam, że właśnie przez to się zacina centralny.
- scooby99
- Berbeć
tak tak mialem to samo
a wiec sciagnij tapicerke i poprostu nagnij ten rygielek tak by wysuwal sie prosto przy otwieraniu centralnym
zobacz tez czy ta kostka ze srubkami co przykrecasz do pretu od zamka nie haczy nigdzie u mnie tak tez bylo czasem haczylo czasem nie
no i pamietaj o nagieciu tego rygielka ale wszystko z wyczuciem bo nie ponosze odpowiedzialnosci za szkody
ale na 99 % powinno pomoc
a wiec sciagnij tapicerke i poprostu nagnij ten rygielek tak by wysuwal sie prosto przy otwieraniu centralnym
zobacz tez czy ta kostka ze srubkami co przykrecasz do pretu od zamka nie haczy nigdzie u mnie tak tez bylo czasem haczylo czasem nie
no i pamietaj o nagieciu tego rygielka ale wszystko z wyczuciem bo nie ponosze odpowiedzialnosci za szkody
ale na 99 % powinno pomocAktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
mam nadzieję, że zrozumiałeś aluzję..BartheZz_3 napisał(a): Ale to zalezy od tego w jakim aucie sie stosuje...
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny