Moderator: Moderator
wkładka zamka
panowie bratu poszła wkładka zamka w seat toledo II piszę bo to grupa vag trzeba wymienić a trudno to dostać od jakiego modelu mogą pasować wkładki
- guma
- Czytacz
tak tylko w cordobie były inne do toledo trzeba jeszcze doliczyć malowanie bo przeważnie są w kolorze
-

pawelek03576 - Gaduła
Auto nie chce mnie wpuścić do środka
Koledzy pomocy, auta nie udaje mi się otworzyć...
Doszedłem do wniosku, że wiosełka w obu zamkach mam połamane.
Przez bagażnik nie wejdę ponieważ wkładka jest inna niż pozostałe i bagażnik zamyka się tylko na centralny.
Pompka centralnego działa, akumulator nie jest rozładowany.
Korzystając z tego filmu http://www.youtube.com/watch?v=1N7fIvTO ... re=related udało m się podnieść rygielki ale niestety pompka centralnego zaraz je zamykała. Po kilkunastu próbach doba tylne oraz przedni rygielek od strony pasażera znajdowały się w pozycji podniesionej ale niestety drzwi nie mogłem otworzyć.
Jak mogę go otworzyć abym mógł na Wigilię dostać się do domu (mam ponad 200km...) a dziś minął już tydzień jak Gofr zamknął się w sobie
Panowie bardzo Was proszę o pomoc.
Doszedłem do wniosku, że wiosełka w obu zamkach mam połamane.
Przez bagażnik nie wejdę ponieważ wkładka jest inna niż pozostałe i bagażnik zamyka się tylko na centralny.
Pompka centralnego działa, akumulator nie jest rozładowany.
Korzystając z tego filmu http://www.youtube.com/watch?v=1N7fIvTO ... re=related udało m się podnieść rygielki ale niestety pompka centralnego zaraz je zamykała. Po kilkunastu próbach doba tylne oraz przedni rygielek od strony pasażera znajdowały się w pozycji podniesionej ale niestety drzwi nie mogłem otworzyć.
Jak mogę go otworzyć abym mógł na Wigilię dostać się do domu (mam ponad 200km...) a dziś minął już tydzień jak Gofr zamknął się w sobie
Panowie bardzo Was proszę o pomoc.
-

Freeq - Berbeć
Freeq, najprościej podnosić rygielek i próbować otworzyć klamką drzwi jak robiłeś do oporu. Pewnie zamek ci przymarzł i dlatego tak ciężko idzie. Jak nie ten sposób to zostaje wybicie szyby, albo wyłamanie klamki
A do domu zawsze można się pociągiem dostać
A do domu zawsze można się pociągiem dostać

-

Rafit - Badacz tematu
Ja bym mimo wszystko próbował na siłę z rygielkami.... do tego można jakoś ogrzać uszczelki, skoro przymarzły.
Pomysł z wyłamywaniem klamki czy szybą to trochę zbyt drastyczne
Pomysł z wyłamywaniem klamki czy szybą to trochę zbyt drastyczne

-

mroova - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

Ryjek - Badacz tematu
A więc tak mechanik pracował kilka godzin. Rygielki na siłę go góry były podnoszone ale otworzyć się nie chciało... Odkręcił mi listwę na tylnej klapie, a że są tam lekkie dziury z powodu rdzy to otworzył klapę i dostał się do środka. Od wewnątrz bez problemu się otworzyły
No i 100zł skasował... ale cóż, życie ![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
No i 100zł skasował... ale cóż, życie ![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
-

Freeq - Berbeć
nie działający zamek
Witam panowie , mam następujący problem , po włożeniu kluczyka i przekręceniu nie reaguje on nic , tzn rygielki sie nie podnoszą i alarm się nie wł\wył . Od strony kierowcy jest ok ,
Na pewno nie jest to wiosełko bo już ten temat przerabiałem , wtedy mogłem kręcić wkładką do okoła , a teraz nie .
Na pewno nie jest to wiosełko bo już ten temat przerabiałem , wtedy mogłem kręcić wkładką do okoła , a teraz nie .
-

saladrus - Members