Czy warto kupować zamienniki błotników? Jedni mówią, że jak sie dobrze pomaluje itd to warto, drudzy, ze nie warto, bo zgnije predzej niz oryginal... cieżko znaleźć oryginał w dobrym stanie a taki zamiennik to zaledwie 90zl? Jak myślicie ludziska

Moderator: Moderator

dlatego sie zastanawiam czy ryzykowac i szukac dobrego oryginalu czy isc na latwizne i kupic zamiennik 
Michu! napisał(a):ostatni fachowiec pomalowal mi oryginalny blotnik tak, ze nawet pol roku nie minelo a juz babel na rancie wyskoczyl..dlatego sie zastanawiam czy ryzykowac i szukac dobrego oryginalu czy isc na latwizne i kupic zamiennik
Ja kilka dni temu wymieniałem u siebie błotnik na zamiennik z InterCarsu, ale ten droższy (120zł w detalu), znajomy lakiernik ładnie pomalował i zabezpieczył barankiem od spodu, wszedł na miejsce elegancko, wszystko pasuje
Podobno te tańsze ciężko spasować, więc lepiej dołóż parę złotówek 
mówił ze nie było większych problemów z nimi 
powiem tobie kolego ze ja mam zamieniki nawet w lewym błotniku było miejsce na antene.blachasz zaszpachlował.i po 4 latach nie ma rudej .jedyny minus jak sie kończą błotniki na dole od strony progów żle są dopasowane .są szczeliny.ale to chyba wina lakiernika a nie błotników.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości