Moderator: Moderator
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
a ja kiedyś kupiłem na Orlenie (sytuacja awaryjna) jakieś zwykłe wycieraczki i strasznie mnie wkurzają. nie dość że przeskakują po szybie to jeszcze tak cholernie brudzą że szkoda gadać (tzn. szyby nie brudzą tylko wszystko inne co dotkną)
tak więc przed zimą czeka mnie jeszcze wymiana
a swoją drogą, miałem kiedyś (wcześniej) jakieś grafitowe
i też czasami przeskakiwały mi po szybie, aż zacząłem się zastanawiać czy z moją przednią szybą wszystko ok 
a swoją drogą, miałem kiedyś (wcześniej) jakieś grafitowe
i też czasami przeskakiwały mi po szybie, aż zacząłem się zastanawiać czy z moją przednią szybą wszystko ok 
<i>Whatever you do, do it well.</i>
-

wyrrwas - Czytacz
Ja zakupiłem miesiąc temu wycieraczki firmy ALCA. Cena niska a nie miałem ani razu rozmazanej szyby. W stosunku cena/jakość - 5/5
polecam. Zastanawiam się jak przeżyją większe mrozy ale póki co jest git 
polecam. Zastanawiam się jak przeżyją większe mrozy ale póki co jest git 
-

Luzak54321 - Czytacz
cześć ja mam valeo bo z takimi przyjechał z niemiec narazie są ok ale jak będe wymieniał to wezmę coś ze średniej półki tylko nie w markecie
[ Dodano: 2008-12-08, 17:44 ]
no hej i zmieniłem bo musiałem kupiłem HARTA 9 zł za szt .
[ Dodano: 2008-12-08, 17:44 ]
no hej i zmieniłem bo musiałem kupiłem HARTA 9 zł za szt .
-

wojtek070580 - Badacz tematu
Hehe tak czytam i czytam i wyczytać nie mogę które najlepiej dają rady
bo własnie przyszedł czas że muszę wymienić. Zawsze kupowałam bosha średnio co pół roku. No i chyba wniosek jest jeden założyc co kolwiek i wymienić jak już zdechnie 
bo własnie przyszedł czas że muszę wymienić. Zawsze kupowałam bosha średnio co pół roku. No i chyba wniosek jest jeden założyc co kolwiek i wymienić jak już zdechnie 
-

łaksiak - Ekspert
Jak kupiłem swojego golfa miałem wycieraczki VALEO, ale już były zużyte i pewnego dnia jak zaczęło padać wkurzyłem się podjechałem pod supermarket i kupiłem wycieraczki firmy motgum niestety były w sklepie tylko pióra te od strony kierowcy i tylna, od strony pasażera kupiłem tylko samą gumę na wymianę. Wymieniłem wycieraczki i tą gumę od strony pasażera.
Efekt był taki ze z tyłu jest ok ta od strony pasażera tez ok, ale ta od strony kierowcy przeskakiwała, wyciągnąłem gumę z wycieraczki wsadziłem do oprawki z VALEO.
Wniosek teraz kupuje same gumy i będę je zakładał na do moich starych oprawek z VALEO, bo sprawuje się super.
Efekt był taki ze z tyłu jest ok ta od strony pasażera tez ok, ale ta od strony kierowcy przeskakiwała, wyciągnąłem gumę z wycieraczki wsadziłem do oprawki z VALEO.
Wniosek teraz kupuje same gumy i będę je zakładał na do moich starych oprawek z VALEO, bo sprawuje się super.
- Skubi
- Czytacz
grabol111, ... aż zaczną mazać po szybie. Po zimie warto wymienić, bo pewnie się troszkę porysowały po lodzie na szybie... No i kupując po zimie, to do jesieni powinny starczyć.
-

StRaDiVaRiUs - Czytacz
Ja kupilem wycieraczki ALCA. Kupilem je w lipcu i jezdze do nich do dzisiaj. Niby jakies grafitowe, ale do zimy chodzily poprostu pieknie. Czysciutko i gladziudko. Obkleily sie strasznie syfem ze szpachli kiedy wspawywalem nowy prog i malowalem dol auta, umylem je rozpuszczalnikiem nitro, w zimie nawet ich nie podnosilem tylko odrywalem od szyby kilkukrotnie i dalej marza. Juz nie tak samo ale nie robia smug, pasow itd. Na mrosie wiadomo, jak cala wycieraczke zmrozi to nie jest sprezysta i nie dokladnie dociska wiec zawsze je czyszcze ale przezyly wiele i teraz kupie tewz ALCI tylko te plaskie i mysle, ze bedzie git. Bosch i Valeo rowniez sa dobre.
http://moto.allegro.pl/item532136555_wy ... rmany.html
http://moto.allegro.pl/item532136555_wy ... rmany.html
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
-

Jacol - Badacz tematu