Uszczelka szybberdachu

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Frodo » 29 mar 2013, o 17:34

Dzięki koledzy za informacje;) Ta uszczelka odkleiła mi się od szyby i jak wczoraj myłem auto to miałem całą podsufitkę mokrą... Jak zrobię foto to wrzucę wam :)
Frodo
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18 paź 2012, o 13:38
Lokalizacja: Mysłowice

 

Postprzez Gofer » 29 mar 2013, o 17:43

Frodo napisał(a):jak wczoraj myłem auto to miałem całą podsufitkę mokrą...


Jak spojrzysz na szyber od srodka to masz tak jak na foto z linku?
Zdjęcie nr 24 czy 25 ?

http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=49776
Avatar użytkownika
Gofer
Gaduła
 
Posty: 607
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 08:50
Lokalizacja: EL ... LX

Postprzez pablomed » 29 mar 2013, o 17:56

Bez wątpienia rynienka odprowadza wodę, Brak uszczelki może wywołac przeciek jesli się obfcie po aucie leje wodę, czyli po prostu uszczlekę trzeba przykleić oraz sprawdzić to co kolega Gofer pisze czyli drożność kanałów i ustawienie rynienki (zaczepy z przodu). Na mój gust tego tematu niema sensu dalej ciągnąc.
Fotkę ułożenia rynienki proszę, na czerwono zaznaczyłem przód lewo gdzie jest zatrzask ją mocujący, taki sam z prawej http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... c4894afc5b
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Frodo » 29 mar 2013, o 22:06

Rynienki są na swoim miejscu, kanały też są drożne...


Uszczelka odeszła od szyby i opadła kilka mm w dół wraz z tym plastikiem co jest przy samej szybie na przodzie szyberdachu.

Na zdjęciach za dużo nie widać ale tak poglądowo można zobaczyć te miejsca.
zdjecie 1



Zdjecie 2
Frodo
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18 paź 2012, o 13:38
Lokalizacja: Mysłowice

Postprzez Pro100 » 30 mar 2013, o 17:24

Miałem to samo u siebie, wymieniłem i problem z głowy i nie miało to nic do rzeczy kanaliki czy cokolwiek innego, na 100% wina cieknącego szybra u Ciebie to właśnie ta uszczelka którą pokazałeś na zdjęciu. Możesz spróbować ją przykleić klejem do szyb jest czarny więc jak to zrobisz "umiejętnie" to nie będzie śladu. Albo po prostu szukać drugiej szyby na wymianę ;)
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Frodo » 30 mar 2013, o 20:12

Tak właśnie zrobiłem:) Kupiłem drugą szybę, 20 minut montażu i po kłopocie :)
Frodo
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18 paź 2012, o 13:38
Lokalizacja: Mysłowice

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości