PozdroModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
Tylna wycieraczka
Witam mam problem z tylna wycieraczką a właściwie dwa problemy. Po pierwsze chodzi bardzo wolno a po drugie w drodze powrotnej potrafi się zatrzymać w połowie i trzeba ja reką dopychać do samego dołu. Jakieś sugestie
Pozdro
Pozdro- silspaw
- Badacz tematu
He kolego pewne rzadko uzywales tylniej wycieraczki i dostala ci sie woda i zardzewial lub zakamenial caly mechanizm,jak kolega wyzej pisze rozbiez caly mechanizm(nie jest trudne jak jestes obcykany w godzinke sobie poradisz) i zobaczysz jak wyglada,ja jak kupilem swojego golfika to tylnia wycieraczka wogule nie pracowala,jak rozebralem byl caly zasyfiony i zakamieniony 

-

Goral1985 - Badacz tematu
tu masz fotoporadę nt. wycieraczki:
http://www.golf3.pl/topics28/naprawa-ty ... t25340.htm
a jak się dalej będzie zatrzymywać na środku to trzeba rozkręcić mechanizm i w środku będą tam takie blaszki, które będą chodziły po kole zębatym. Jak będziesz miał którąś blaszkę wytartą to pozostaje zakup drugiego sprawnego silniczka., czyba, ze jesteś MacGyver i cos z nimi zdziałasz, np. przedłużysz lub założysz od czegoś innego, np. płaskiej baterii.
http://www.golf3.pl/topics28/naprawa-ty ... t25340.htm
a jak się dalej będzie zatrzymywać na środku to trzeba rozkręcić mechanizm i w środku będą tam takie blaszki, które będą chodziły po kole zębatym. Jak będziesz miał którąś blaszkę wytartą to pozostaje zakup drugiego sprawnego silniczka., czyba, ze jesteś MacGyver i cos z nimi zdziałasz, np. przedłużysz lub założysz od czegoś innego, np. płaskiej baterii.
-

prezesik - Members
może się zatkał, przetkaj dysze szpilką. powinno pomóc
-----------------------------------------------------------
Byłe MK3 1.8 GT
moj-golf/moje-gt-t21191.html
Byłe MK3 VR6
moj-golf/zwykle-mk3-vr6-by-pawel1990-t34070.html
Byłe MK3 GTI
moj-golf/zielone-gti-t54087.html
Obecny B5 kombi
inne-samochody-z-rodziny-vag/b5-variant-by-pawel1990-t64298.html
Byłe MK3 1.8 GT
moj-golf/moje-gt-t21191.htmlByłe MK3 VR6
moj-golf/zwykle-mk3-vr6-by-pawel1990-t34070.htmlByłe MK3 GTI
moj-golf/zielone-gti-t54087.htmlObecny B5 kombi
inne-samochody-z-rodziny-vag/b5-variant-by-pawel1990-t64298.html-

pawel1990 - Members
Ok dzieki bardzo za fotoporadę, bardzo mi pomogła, wycieraczka śmiga jak dawniej, tyle tylko że u mnie obudowa nie wszła z krućcem od spryskiwacza i jak przedtem ramię obraca się razem z dyszą spryskiwacza (wiem że tak być nie powinno), ale cóż ważne że śmiga. Pozdrawiam i punkcik. Zamykam
- silspaw
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1