Moderator: Moderator
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
-

MEDIASPORY - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Drugie podejście nie zaliczone. Powstrzymała mnie korbka od podnoszenia i opuszczania szyby. Jak ją zdjąć? Nie jest to zwykła nakładana korbka tylko ona ma tam jakąś białą zapinkę w środku... Czy wie ktoś z Was jak ją zdemontować???
[ Dodano: 2008-07-05, 22:26 ]
Już udało mi się to rozkminic. To kółeczko trzeba do góry podnieść. Piszę tak na wszelki wypadek jakby ktos potrzebował kiedyś:D. Jutro niedziela to nie będę się wtedy dorabiał pracą. Kolejne - trzecie podejście do walki ze stukającą szybą będzie w poniedziałek. Pzdr
[ Dodano: 2008-07-11, 22:16 ]
rozkręciłem drzwi i mam złe wiadomości. Nic mi się nie udało zrobic z tą szybą. Rozkreciłem wszystko skreciłem ponownie a tak jak szyba stukała tak mi dalej stuka. Raczej to przez to, że wszystkie uszczelki i te mocowania się wyrobiły. Nie chcę abyscie czuli się obrazeni, tez mi przykro z tego powodu, ale sądze, że za starego samochodu jakim jest mój golfik nowego nie zrobię i chyba już sie z tym pogodziłem. Z reszta teraz od stukającej szyby mam większe problemy.... Walka z rudą na mojej karoserii.... W sierpniu samochód daje na mały retusz lakieru i naprawienie progów i tylnej klapy, a potem się zobaczy co bedzie jeszcze....
[ Dodano: 2008-07-05, 22:26 ]
Już udało mi się to rozkminic. To kółeczko trzeba do góry podnieść. Piszę tak na wszelki wypadek jakby ktos potrzebował kiedyś:D. Jutro niedziela to nie będę się wtedy dorabiał pracą. Kolejne - trzecie podejście do walki ze stukającą szybą będzie w poniedziałek. Pzdr
[ Dodano: 2008-07-11, 22:16 ]
rozkręciłem drzwi i mam złe wiadomości. Nic mi się nie udało zrobic z tą szybą. Rozkreciłem wszystko skreciłem ponownie a tak jak szyba stukała tak mi dalej stuka. Raczej to przez to, że wszystkie uszczelki i te mocowania się wyrobiły. Nie chcę abyscie czuli się obrazeni, tez mi przykro z tego powodu, ale sądze, że za starego samochodu jakim jest mój golfik nowego nie zrobię i chyba już sie z tym pogodziłem. Z reszta teraz od stukającej szyby mam większe problemy.... Walka z rudą na mojej karoserii.... W sierpniu samochód daje na mały retusz lakieru i naprawienie progów i tylnej klapy, a potem się zobaczy co bedzie jeszcze....
- Kamil2903
A ja dziś nad ranem (5 rano-po nocce
) zabrałem się do problemu większości z Was
Efekt?Super!!!Juz koło godziny 10
mogłem się cieszyć ciszą....zero pisków stuków ani tym podobnych rzeczy
.Wystarczyła jedna jedyna zapinka zaciskowa:)Po rozmontowaniu boczku drzwi najpierw użyłem WD
wszystko nasmarowałem.Potem załozyłem rączkę i zero pisków.Chociaz tyle. . .Następnie zająłem się prowadnicą (tą po prawej stronie) poprostu dociągnąłem taki haczyk za szyną zapinką zaciskową aha robiłem to przy prawie całkowitym opuszczeniu szyby.Może ktoś spróbuje tego co ja.
) zabrałem się do problemu większości z Was
Efekt?Super!!!Juz koło godziny 10
mogłem się cieszyć ciszą....zero pisków stuków ani tym podobnych rzeczy
.Wystarczyła jedna jedyna zapinka zaciskowa:)Po rozmontowaniu boczku drzwi najpierw użyłem WD
wszystko nasmarowałem.Potem załozyłem rączkę i zero pisków.Chociaz tyle. . .Następnie zająłem się prowadnicą (tą po prawej stronie) poprostu dociągnąłem taki haczyk za szyną zapinką zaciskową aha robiłem to przy prawie całkowitym opuszczeniu szyby.Może ktoś spróbuje tego co ja.-

Pascal - Members
Ja się stukania pozbyłem tak
zdoiłem boczek dostałem się do prowadnic i obie wygoiłem skręcając je w przeciwne strony do środka
ale złapałem je na środku ich długości
czyli lewa jak się patrzy od środka została skręcona w kierunku przeciwnym niż wskazówki a praw zgodnie z ruchem wskazówek
i po sprawie 2 miechy cisz
zdoiłem boczek dostałem się do prowadnic i obie wygoiłem skręcając je w przeciwne strony do środka
ale złapałem je na środku ich długości
czyli lewa jak się patrzy od środka została skręcona w kierunku przeciwnym niż wskazówki a praw zgodnie z ruchem wskazówek
i po sprawie 2 miechy cisz
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members