Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Problem z dobraniem lakieru.
pomalowałem błotnik kolorem lw5z , na wlepie bagażnika taki był lecz jest jasniejszy niż kolor jaki mam na aucie i w palecie kolorów nie wystepuje ten kolor o co tu biega?
- nut3r
- Czytacz
O to biega że kolor po latach wypłowiał i stracił fabryczny odcień.
Dlatego.. odcień lakieru dobiera się po kolorze klapki wlewu paliwa lub innego elementu. Kod lakieru jedynie naprowadza nas na odcień bazowy.
Dlatego.. odcień lakieru dobiera się po kolorze klapki wlewu paliwa lub innego elementu. Kod lakieru jedynie naprowadza nas na odcień bazowy.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
saszelqq słuszna uwaga.NUT3R a może kolega który dorabiał lakier pomylił sie i dał pigmentu mniej autko jak by było malowane to z pewnością bys nie mial w lepki w bagażniku by była zamalowana.a popatrz na orginalne naklejki czy masz słupkach dzwi i na klapie od wlewu paliwa.jak masz mało prawdopodobne że auto było malowane w całości. 

Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
U mnie czarna perła ma takie drobinki jakby, które się mienią w słońcu, coś jak drobniutki brokat, akryl chyba tego nie ma
Z resztą jak dasz jakiś element w sklepie (np klapka wlewu paliwa), to Ci sprzedawca dobierze odpowiedni kolor, ewentualnie oddaj komuś do malowania 
Z resztą jak dasz jakiś element w sklepie (np klapka wlewu paliwa), to Ci sprzedawca dobierze odpowiedni kolor, ewentualnie oddaj komuś do malowania 
-

saszelqq - Members
- Rocznik: 1981
- Silnik: 1.1 GG
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe