Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Cena perły u mnie 24zł/100ml akryl 18zł/100ml
A z matowieniem to jest bardzo różnie.. fabryczny akryl czasami zamtowieje po 10 latach a czasami wcale.. Co do akrylu nakładanego przez lakiernika w warsztacie to zalezy to od technologi jaką zastosował i od proporcji i warunków w jakich naprawa była wykonana.
Jakby Ci to wytłumaczyc - jak kto dba tak tez ma
Jak zmatowieje robisz polerkę i znowu jest ok 
A z matowieniem to jest bardzo różnie.. fabryczny akryl czasami zamtowieje po 10 latach a czasami wcale.. Co do akrylu nakładanego przez lakiernika w warsztacie to zalezy to od technologi jaką zastosował i od proporcji i warunków w jakich naprawa była wykonana.
Jakby Ci to wytłumaczyc - jak kto dba tak tez ma
Jak zmatowieje robisz polerkę i znowu jest ok 
- K7
- Czytacz
Pierwsze słysze że perła a akryl to dwie różne rzeczy, perła oznacza przecież domieszkę świecących drobinek, lakier jest w palecie http://www.kolorbox.pl/color/14,135,volkswagen,jazzblue chociaz nie jest wymieniony na dopel wobber. Co do doboru - jest jak jest, a niestety jesli dobierzesz teraz lakier idealnie to za rok lub dwa pewnie będa różnice, malując auto kawałkami trzeba się z tym pogodzić, napylać przejścia itp itd
- pablomed
- Members
Pomalowałem błotnik wczoraj gdzieś godzina 16 i dobrze zrobiłem że go załozyłem od razu? Kolejnym małym problemem jest to że na błotniku nie ma takowo poślizgu palce delikatnie czuc jakies drobinki czy mozliwe ze klar sie nie przyjął?
- nut3r
- Czytacz
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
polerka zawsze zakonserwuje tobie lakier przed zimą.ja bym zrobił polerke .w mojich stronach koszt 150 zł .nie dużo a pomaga 

Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe