?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
poszerzanie błotników
Dużo już było tematów o zaklepywaniu gięciu wypychaniu nadkoli w celu wpakowania szerszych kół wiadomo co i jak. Mnie zastanawia inna sprawa co z plastikowymi nadkolami (chodzi o przód oczywiscie) Wiadomo że trzymają sie błotnika i spełniają role ochronną. Po zagięciu nie da sie ich przykrecić do błotnika to jedno a druga sprawa co ze szparą powstałą międzi błotnikiem a nadkolem. Wywalenie ich całkowicie jak dla mnie nie wchodzi w gre.
?
?-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: poszerzanie błotników
Radi mk3 napisał(a):Dużo już było tematów o zaklepywaniu gięciu wypychaniu nadkoli w celu wpakowania szerszych kół wiadomo co i jak. Mnie zastanawia inna sprawa co z plastikowymi nadkolami (chodzi o przód oczywiscie) Wiadomo że trzymają sie błotnika i spełniają role ochronną. Po zagięciu nie da sie ich przykrecić do błotnika to jedno a druga sprawa co ze szparą powstałą międzi błotnikiem a nadkolem. Wywalenie ich całkowicie jak dla mnie nie wchodzi w gre.?
sylikon , klej do szyb
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
nie da rady inaczej robiac szerszy blotnik jak u mnie proba zalozenia sierpow to inna bajka beda za krotkie maja inny kont itp no tak po co ci one zeby syf sie zbierał pod nimi przestan 

- PtasiorSki
- Czytacz
PtasiorSki napisał(a):po co ci one zeby syf sie zbierał pod nimi przestan
właśnie bez nich najbardziej sie syfi cały piach idzie na podszybie i w komore druga sprawa że u mnie nad kołem idzie 90% kabli do komory a niechciałbym żeby piasek walił mi po tym
Biały jakos klejenie słabo mi sie podoba przycierka kołem o plastik i tyle będzie z klejenia
-

Radi - Members
ja klepiac u siebie przednie błotniki zrobiłem tak ze zaklepałem prawie cały rant a e blaszki które sa odpowiednie za trzymanie nadkola wygi9ołem i nadkole sie trzyma jak bede miał chwile cykne foto od rantu błotnika do nadkola mam jakies 3-5mm odstep wiec spokojnie mozna auto nisko pozadzis i wepchanc szerokiego kapcia.
Obecne MK III moj-golf/by-killerblack-d-t40159.html
Moje byłe Padło:P moj-golf/by-killerblue-t34844.html
-

KillerBlack - Gaduła
Ale Radiemu niechodzi o sierp tylko o plastikowe nadkole które jest pod błotnikiem. http://img.bazarek.pl/254819/15519/2285 ... 2d60d3.jpg o to mu chodzi:)
Obecne MK III moj-golf/by-killerblack-d-t40159.html
-

KillerBlack - Gaduła
-

BialyUst - Members
moze tez ja sie mało obrazowo wytłumaczyłem ale tak chodzi o to wewnętrzne nadkole nie o sierp
KillerBlack tez nad czymś takim kombinowałem byłbym wdzięczny za fotke.
KillerBlack tez nad czymś takim kombinowałem byłbym wdzięczny za fotke.
-

Radi - Members
dzis zakupilem te nadkola i mam patent brakuje mi 3 cm wiec kupilem gruga ochronna folie na progi mat termoplastyczna mysle na orginalne dziory przykrece nadkole a to co brakuje polacze folia + opalarka
zoabaczymy licze na to ze nadkole wyzej bedzie wiec kolem nie zaczepie choc mam 16
zoabaczymy licze na to ze nadkole wyzej bedzie wiec kolem nie zaczepie choc mam 16- PtasiorSki
- Czytacz