pianka w progi

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

pianka w progi

Postprzez robercik » 7 gru 2011, o 21:01

czy jak wpuszcze pianki w progi to beda one przewodzic wilgoc po całym progu ?
robercik
Badacz tematu
 
Posty: 313
Dołączył(a): 23 sie 2008, o 19:06
Lokalizacja: łuków

pianka w progi

 

Re: pianka w progi

Postprzez K@mil » 7 gru 2011, o 21:04

robercik napisał(a):czy jak wpuszcze pianki w progi to beda one przewodzic wilgoc po całym progu ?


tak :) woda będzie wsiąkać w piankę i na lato pół Golfa nie będzie :lol: ...

Jak masz nie duże dziury to albo je zaspawaj albo chociaż daj żywice +baranek. Lepszy sposób niż ta pianka o 100%
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez robercik » 7 gru 2011, o 21:11

a co myslisz o zalutowaniu dziur?
robercik
Badacz tematu
 
Posty: 313
Dołączył(a): 23 sie 2008, o 19:06
Lokalizacja: łuków

Postprzez prezesik » 7 gru 2011, o 21:41

O jakim zalutowaniu?
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez Marian0753 » 8 gru 2011, o 00:31

Kurna za wstawienie progu zapłacisz ok 300-350zł z malowaniem plus próg 50zł koszta niewielkie i zrobione jest to z jajem. Ewentualnie zostaw sam nowy próg pomalowany w podkładzie a nie robić rzeźby pianką żywicą czy innymi wynalazkami. Wiadomo samochód koroduje i jak się na bieżąco czegoś nie usuwa to potem widzi się przerdzewiałe podłogi i całą resztę. Kupując samochód (tym bardziej wiekowy) liczymy się że coś trzeba przy nim zrobić a jak coś robić to robić to dobrze a nie tymczasowymi metodami.
Marianowe mk3 ZAPRASZAM KLIK!!!
Avatar użytkownika
Marian0753
Badacz tematu
 
Posty: 275
Dołączył(a): 30 lis 2010, o 15:08
Lokalizacja: Sochaczew

Postprzez golftd » 8 gru 2011, o 08:07

tu kolega Marian0753 napisał ,300-350 wymiana progu z malowaniem zgadza sie ,tylko ,ze od jednej strony
golftd
Czytacz
 
Posty: 63
Dołączył(a): 23 maja 2009, o 09:55
Lokalizacja: łódz

Postprzez jurekm37 » 8 gru 2011, o 20:48

ja wpuściłem piankę w progi tam gdzie były dziury a potem pomalowałem
bitgumem ( ze dwa lata temu ) i trzyma jak cholera :-)
jurekm37
Czytacz
 
Posty: 96
Dołączył(a): 17 lis 2008, o 18:08
Lokalizacja: warszawa

Postprzez pablomed » 9 gru 2011, o 12:25

robercik, pamiętaj od razu zamaluj piankę jak blacha z niej odpadnie. Wtedy juz będzie na wieki.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez robercik » 9 gru 2011, o 12:45

i mam problem bo nie chce rozstac sie z kasa

[ Dodano: 2011-12-09, 11:49 ]
O jakim zalutowaniu? po prostu bierzesz miedziujesz roztworem azotanu miedzi w kwasie azotowym blache, potem lutujesz opalarka i cyna blachy ,profesjonalni tunerzy tak szpachluja blachy w hotrodach
robercik
Badacz tematu
 
Posty: 313
Dołączył(a): 23 sie 2008, o 19:06
Lokalizacja: łuków

Postprzez prekursor » 9 gru 2011, o 13:56

Myślę, że prościej i skuteczniej będzie jak wymieni Ci ktoś ten próg.

A profesjonalni tunerzy z US and A niech się zajmą swoimi sprawami.

Skoro nie masz kasy to właśnie to jest Twoim problemem.
Avatar użytkownika
prekursor
Badacz tematu
 
Posty: 160
Dołączył(a): 9 gru 2010, o 13:04
Lokalizacja: DM/LW

Postprzez czarus21 » 9 gru 2011, o 16:15

pianka tak się robi auta na handel he he polecam wymianę jeżeli planujesz jeszcze trochę nim pojeździć bo narazie są progi a później flinstonowie ale jeżeli fundusz ci nie pozwala wciskaj piankę tylko licz się z tym ze jak złapiesz gumę to będziesz miał problem z lewarkiem
czarus21
Badacz tematu
 
Posty: 386
Dołączył(a): 8 wrz 2011, o 18:40
Lokalizacja: ostróda

Postprzez Radi » 9 gru 2011, o 16:28

robercik napisał(a):O jakim zalutowaniu? po prostu bierzesz miedziujesz roztworem azotanu miedzi w kwasie azotowym blache, potem lutujesz opalarka i cyna blachy ,profesjonalni tunerzy tak szpachluja blachy w hotrodach


chyba pomyliłeś wątki w USA to fakt uzywają takich wynalazków do wyrównywania zamiast szpachli bo szpachla pęka a ołów czy cyna nie. ale zeby łączyć tym blachy to nie słyszałem
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Następna strona

- - -



Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości

cron