Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
mi mój szef gada ze hameride rdze powstrzyma bo nie schnie na kamień tylko jest taki mięciutki od środka można pomalować później baranek kolor i lakier i jak na warsztacie robimy jakieś auta mocno zardzewiałe to tez każe tym malować jak podeschnie podkład później szpachlowanie i znowu podkład i malowanie nikt jeszcze nie przyjechał na reklamacje
- czarus21
- Badacz tematu
czarus21, tylko że to nie jest tak do końca. Nie ma farby którą możemy kłaść na rdze. Więc jeżeli położysz hameride na rdze to ona i tak się będzie rozwijać pod farbą. Może i nie wyjdzie na zewnątrz, ale przeżre tak że po prostu odpadnie kawał blachy i będzie dziura. Ale wcześniej tego nie będzie widać, że jest rdza.
Do nas przywożą z dwóch firm chyba jacyś pasjonaci część z jakiś starych samochodów i motorów. Przypuszczam że to z lat gdzie 50-60 i my im odnawiamy te części. Wiadomo pozostają wżery po rdzy ale jest ona likwidowana poprzez trawienie na kwasie i idzie na to cynk. Więc parę latek ta część znów będzie ładna. A gością zależy żeby nawet żadnej śrubki nie zgubić bo, że niby nigdzie już takiej nie dokupią.
Do nas przywożą z dwóch firm chyba jacyś pasjonaci część z jakiś starych samochodów i motorów. Przypuszczam że to z lat gdzie 50-60 i my im odnawiamy te części. Wiadomo pozostają wżery po rdzy ale jest ona likwidowana poprzez trawienie na kwasie i idzie na to cynk. Więc parę latek ta część znów będzie ładna. A gością zależy żeby nawet żadnej śrubki nie zgubić bo, że niby nigdzie już takiej nie dokupią.
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
ale my nie malujemy bez pośrednio na rdze rdza jest czyszczona do czystej blachy niby to ma powstrzymać no jak już mówiłem parę aut już zrobionych i nikt nie wrócił na poprawki a i w mojej okolicy malowali latarnie hameride 6 lat temu i nadal są srebrne tylko trochę druciakiem czyścili i kolor
- czarus21
- Badacz tematu
czarus21 napisał(a):ale my nie malujemy bez pośrednio na rdze rdza jest czyszczona do czystej blachy
A to co innego.
czarus21 napisał(a): w mojej okolicy malowali latarnie hameride 6 lat temu i nadal są srebrne
Ale zobacz sobie jak zakładają nowe latarnie to słupki masz cynkowane, tyle że ogniowo i stoją ileś tam lat w ogóle nie malowane ani nic.
Mój Goferek- były:
-

czaro - Members
na rdze porostu na rudą niema chu... we wsi
Nic nie jest wieczne. Auta według mnie są bardziej narażone na różne inne czynniki niż np. taka latarnia. Auto jeździ po soli, błocie itd a latarnia sobie stoi.
Mój Goferek- były:
-

czaro - Members
No to kombinuj i dawaj znać. Tyle, że to dopiero po latach będzie wiadome co lepsze 

Mój Goferek- były:
-

czaro - Members