Montaż lotki

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez kluz4 » 16 sie 2010, o 23:22

Kleiłem moja lotkę pare razy do momentu aż dałem podkład i gwarantuję Ci że w miejscu ori śrub lotka dolega idealnie do szyby bo klej rozplaszczony był na styk prawie, a jeżeli nie dolega to znaczy że lotka jest nie właściwie ułożona. I klejąc w miejscu ori śrub też nie mam prześwitu pomiędzy klapą a lotką, jest prawie na styk u góry. Z resztą można kleić na różne sposoby, ważne żeby nie wystawał klej a efekt będzie ten sam :super:
Avatar użytkownika
kluz4
Badacz tematu
 
Posty: 232
Dołączył(a): 12 lis 2009, o 00:45
Lokalizacja: FNW Nowa Sól

 

Postprzez Maciuś » 25 lip 2011, o 21:09

Odświeżam temat, lecz lepsze to niż zakładanie nowego.

PabloSBT napisał(a):kup sobie grunt do klejenia szyb samochodowych ok 6zł to kosztuje ;p wtedy mocniej lotka się będzie trzymać jak podłoże będzie zagruntowane :)


Byłem przed chwilą w Castoramie - pytam ich o ten grunt i "niby nie mają" czegoś takiego. Możecie podać mi jakąś nazwę takich bajerów??
Następnie miałem już w ręku silikon szklarski, a jednak go odłożyłem bo nie pewność po przeczytaniu waszych tematów mi została ... czy ta masa klejąca - uszczelniająca na pewno wystarczy ?? Nie ukrywam, że nie chce po prostu zbierać jej z ziemi, jak już mam ją zerwać to sam to chętnie zrobię ...
Więc podsuńcie mi jakieś kleje, bajery abym to mógł jeszcze przed Manią kupić i założyć.

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
Maciuś
Badacz tematu
 
Posty: 209
Dołączył(a): 30 lip 2010, o 20:07
Lokalizacja: ldz

Postprzez amator » 25 lip 2011, o 21:24

moja przyklejona patexem super fixem trzyma się do dziś
amator
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 26 cze 2008, o 00:02
Lokalizacja: Łódź

Postprzez swatu » 25 lip 2011, o 21:30

podjedz do szklarza usunie ci stary silikon da podkład i nowy klej do szyb i bedzie trzymac :ok: koszt takiej roboty ok. 30-50zł.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez baphu » 16 mar 2012, o 00:34

A moglbym taka lotke przykleic na klej do luster?
Bo tez sobie takie cos robie.
:D
baphu
Czytacz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 4 mar 2012, o 10:50
Lokalizacja: Żukowo

Postprzez PabloSBT » 16 mar 2012, o 10:22

klej do szyb samochodowych lepiej kup nie wiadomo jak sie zachowa klej do luster jak dostanie soli,jak sie rozgrzeje a pozniej spadnie deszcz moze odpasc:( klej do szyb kosztuje max 30zl i grunt do tego jak chcesz max 10zl ja kleilem na sam klej i trzyma 2 lata ale teraz jak bym mial kleic to wolal bym do warsztatu jechac zaplacic 50zl i miec spokój bo przy klejeniu trzeba sie troche nazloscic:)
PabloSBT
Members
 
Posty: 955
Dołączył(a): 14 sie 2009, o 11:06
Lokalizacja: TKI | Kielce

Postprzez Siw3k » 7 sie 2013, o 16:23

odświeżę temat co do lotki ponieważ mam na oku lotkę ze stopem z wersji us co do przyklejenie to wszystko wiem tylko zostaje kwestia kabla od stopu co z nim wiercić klapę :?:
Moja była Golfina
Przeszłość Peugeot 406
Aktual tored MkIII
Avatar użytkownika
Siw3k
Members
 
Posty: 2181
Dołączył(a): 3 lut 2012, o 15:36
Lokalizacja: CTR
Rocznik: 2002
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez kebs » 8 sie 2013, o 14:22

Przecież masz seryjne przejscie kabli na bokach klapy, takimi gumowymi wężami idą.

Wiesz o co chodzi. Jakoś to tamtędy przeciągniesz.
Avatar użytkownika
kebs
Czytacz
 
Posty: 141
Dołączył(a): 16 lip 2012, o 19:07
Lokalizacja: Andrychów

Postprzez Siw3k » 8 sie 2013, o 16:52

to wiem ale i widzę że nie innego wyjścia niż wiercić klapęm i zabezpieczyć ją czymś żebo co ruda nie wlazła
Moja była Golfina
Przeszłość Peugeot 406
Aktual tored MkIII
Avatar użytkownika
Siw3k
Members
 
Posty: 2181
Dołączył(a): 3 lut 2012, o 15:36
Lokalizacja: CTR
Rocznik: 2002
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez PrzemkoXVI » 8 sie 2013, o 17:16

Ale po co chcesz wiercić? Toż tam już jest wsio przygotowane do puszczenia wiązki. ;-)
Avatar użytkownika
PrzemkoXVI
Members
 
Posty: 1875
Dołączył(a): 29 lip 2011, o 19:52
Lokalizacja: Willenberg

Postprzez Siw3k » 8 sie 2013, o 18:42

PrzemkoXVI napisał(a):Ale po co chcesz wiercić? Toż tam już jest wsio przygotowane do puszczenia wiązki. ;-)


gdzie :?: lotka o tak wygląda [za jakość sory ale robione kalkulatorem właściciela lotki]

Obrazek
Moja była Golfina
Przeszłość Peugeot 406
Aktual tored MkIII
Avatar użytkownika
Siw3k
Members
 
Posty: 2181
Dołączył(a): 3 lut 2012, o 15:36
Lokalizacja: CTR
Rocznik: 2002
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez saszelqq » 8 sie 2013, o 21:32

No właśnie, z zewnątrz nie ma żadnej dziurki żeby przewód puścić, a ta gumowa przelotka z przewodami właśnie od środka jest, więc chyba trzeba wiercić dziurkę np pod lotką żeby to ładnie wyglądało ;)
Avatar użytkownika
saszelqq
Members
 
Posty: 2458
Dołączył(a): 28 lut 2012, o 00:09
Lokalizacja: Białystok
Rocznik: 1981
Silnik: 1.1 GG
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości