Moderator: Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Witam chciałbym zapytać czy lotkę można przykleić do szyby na ten klej http://www.karolewscy.pl/index.php?p499,pattex-klej-express-fix-pl600-375g czy ktoś już próbował. Głównie chodzi o to że Lotka jest zrobiona z mieszanki PP/EPDM a tym klejem można kleić plastik ( prócz polietylenu i polipropylenu)
- amator
- Czytacz
amator napisał(a):Witam chciałbym zapytać czy lotkę można przykleić do szyby na ten klej http://www.karolewscy.pl/...-fix-pl600-375g czy ktoś już próbował. Głównie chodzi o to że Lotka jest zrobiona z mieszanki PP/EPDM a tym klejem można kleić plastik ( prócz polietylenu i polipropylenu)
Bedzie dobry ale musisz najpierw odtłuścić powierzchnie i dac podkład bo bez podkladu odkleic sie tak i tak.
Ja polecam jechac tam gdzie wklejaja szyby zaplacisz tyle co za ten klej/silikon a bedziesz mial bardzo dobrze zrobione i nikt Ci tego nie oderwie w wieczorną sobotę (po imprezie)
-

K@mil - POMOCNIK

nie chodzi o podkład do farby tylko do kleju jest specjalny podkład.amator napisał(a):i podkład do malowania plastiku też się gdzieś znajdzie.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
kup sobie grunt do klejenia szyb samochodowych ok 6zł to kosztuje
wtedy mocniej lotka się będzie trzymać jak podłoże będzie zagruntowane 
wtedy mocniej lotka się będzie trzymać jak podłoże będzie zagruntowane 
- PabloSBT
- Members
Bez zagruntowania szyby po jakimś czasie i tak się odklei
Trzeba samą szybę gruntem potraktować, inaczej będziesz ja zbierał z drogi i można się wstydu najeść hehe . Mi się to przytrafiło
. Auta za mną postawały a ja lotkę w garść i chodu hehe. Pozdro.
Aha grunt specjalny jak koledzy wyżej pisali.
Trzeba samą szybę gruntem potraktować, inaczej będziesz ja zbierał z drogi i można się wstydu najeść hehe . Mi się to przytrafiło
. Auta za mną postawały a ja lotkę w garść i chodu hehe. Pozdro.
Aha grunt specjalny jak koledzy wyżej pisali.
-

kluz4 - Badacz tematu
-

kluz4 - Badacz tematu
A ale jak się nie ma Ori szyby od GTI to po dopchnięciu lotki w stronę maski do samego oporu a przy okazji wtedy nie ma prześwitu to łączenie przypada wtedy na końcówkę karoserii a nadmiar kleju wchodzi wtedy sobie w szparę w lotce i w tą szparę która jest przy szybie i tworzy się swoista blokada:D
- amator
- Czytacz
-

kluz4 - Badacz tematu