Próbowałem w uszczelce przewiercić wiertłem 2 ale mi sie juz drugie wiertło ułamało ;| którędy można puścić kabelek do środka??Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Lotka Votex
Witam zakupiłem niedawno lotke wotex i jako że nie mam wersji GT muszę ją przykleić i mam takie pytanie którędy są puszczone kable od stopu orginalnie
Próbowałem w uszczelce przewiercić wiertłem 2 ale mi sie juz drugie wiertło ułamało ;| którędy można puścić kabelek do środka??
Próbowałem w uszczelce przewiercić wiertłem 2 ale mi sie juz drugie wiertło ułamało ;| którędy można puścić kabelek do środka??- PabloSBT
- Members
oryginalnie jest też otwór zrobiony zapewnię poniżej temat o tym samym problemie może pomoże nadwozie/jak-podlaczyc-swiatlo-stopu-przy-lotce-do-lampy-t15752.html 

-

Edek12345 - Members
dzieki już otwór przewierciłem
a mam jeszcze jedno pytanie możliwe żeby oryginalna lotka vw nie pasowała
bo mi jedna strona odstaje jak docisnę z lewej strony to mi prawa strona odstaje i na odwrót i tak samo jest z góra lotki albo góra dolega albo dół ;| posmarowałem klejem i przycisnąłem mocno i zakleiłem taśmą ale mi sie wydaje że sie odklei 
a mam jeszcze jedno pytanie możliwe żeby oryginalna lotka vw nie pasowała
bo mi jedna strona odstaje jak docisnę z lewej strony to mi prawa strona odstaje i na odwrót i tak samo jest z góra lotki albo góra dolega albo dół ;| posmarowałem klejem i przycisnąłem mocno i zakleiłem taśmą ale mi sie wydaje że sie odklei 
- PabloSBT
- Members
PabloSBT napisał(a):dzieki już otwór przewierciłema mam jeszcze jedno pytanie możliwe żeby oryginalna lotka vw nie pasowała
jak lotka krzywa to moze tak byc :d albo klapa jakas po wypadku x) ... szkoda ze nie sprawdziles lotki na plaskim podlozu... u mnie dolegała super...
Przed przyklejeniem mogles zmatowic miejsce gdzie dales klej/silikon :d i na szybe dac podklad jakis (jak kleiles silikonem to jest taki specjalny)...
Po sobie wiem ze najlepiej jechac gdzies gdzie zakładaja szyby :d mi pan za 20zł przygotowal ladnie lotke (zmatowił), odtluscil ja, dał podkład na szybe i przykleił lotke... za 20zł to nawet nie kupiłbym dobrego silikonu a co mowic o podkladzie na szybe aby trzymało
-

K@mil - POMOCNIK

klape mam w miare prostą
no zmatowiłem miejsce gdzie dałem klej
nie wiedziałem że tam gdzie zakładają szyby też lotki przyklejają;p jak bym wiedział wcześniej to też bym tam pojechał
ale chyba mi jutro odpadnie ta lotka to zobacze na płaskim czy prosta jest 
no zmatowiłem miejsce gdzie dałem klej
nie wiedziałem że tam gdzie zakładają szyby też lotki przyklejają;p jak bym wiedział wcześniej to też bym tam pojechał
ale chyba mi jutro odpadnie ta lotka to zobacze na płaskim czy prosta jest 
- PabloSBT
- Members
-

Edek12345 - Members
tak jak myślałem lotka odpadła ;| położyłem ją na równym i wydaje sie być prosta więc coś z klapą chyba ale z drugiej strony może być krzywa szyba ? wiecie może czym się da zdrapać lub zmyć ten klei z szyby?? bo chyba pojade do jakiegoś warsztatu gdzie szyby wprawiaja bo mnie juz szlag trafia z tym
- PabloSBT
- Members
klej epofix- uniwersal sprzedawca mi mówił że jest bardzo dobry do szkła itp pisalo ze wstepnie schnie 30 min wiec posmarowałem klejem przycisnałem i później przykleiłem mocno taśmą rano przychodze a lotka sie osunęła ;|
Jutro jade do jakiegoś warsztatu co szyby wprawiają
z szyby klei bardzo łatwo zszedł więc widać że lipny z lotki usunąłem go ściernicą listkowa w 5 min
Niewiem jak sie to zrobiło ale teraz lotka pasuje chyba sie wyprostowała
a jaki klej polecasz wrazie czego
jeździłem po różnych sklepach bo szukałem kleju soudal fix all bo znalazłem na tym forum porade z wykorzystaniem tego kleju ale nigdzie go nie mogłem znaleźć ;|
Jutro jade do jakiegoś warsztatu co szyby wprawiają
z szyby klei bardzo łatwo zszedł więc widać że lipny z lotki usunąłem go ściernicą listkowa w 5 min
Niewiem jak sie to zrobiło ale teraz lotka pasuje chyba sie wyprostowała
a jaki klej polecasz wrazie czego
jeździłem po różnych sklepach bo szukałem kleju soudal fix all bo znalazłem na tym forum porade z wykorzystaniem tego kleju ale nigdzie go nie mogłem znaleźć ;|- PabloSBT
- Members
-

Edek12345 - Members
a ja ostatnio kupiłem orginalny czarny klej do szyb samochodowych za 20zł .
koles zapewnił ze po sklejeniu nie ma mozliwosci by cos sie odklejało.
koles zapewnił ze po sklejeniu nie ma mozliwosci by cos sie odklejało.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
no to może ostatni raz spróbuje sam przykleić a jak sie nie uda to pojade do serwisu
swatu jak sie nazywa ten klei i w jakim sklepie go kupiłeś
Bo ja jeździłem po supermarketach OBI Nomi i nie znalazłem kleju typowego do szyb
a i szybe też sie matuje albo jakiś podkład sie daje
bo ja na normalną szybe przykleiłem matowałem tylko lotkę 
swatu jak sie nazywa ten klei i w jakim sklepie go kupiłeś
Bo ja jeździłem po supermarketach OBI Nomi i nie znalazłem kleju typowego do szyb
a i szybe też sie matuje albo jakiś podkład sie daje
bo ja na normalną szybe przykleiłem matowałem tylko lotkę 
- PabloSBT
- Members