Otóż po zimie, piasku spod kół, soli itp. stwierdziłem że na wiosnę jak się ociepli przyda się poprawić wygląd lakieru. Może macie jakieś większe doświadczenie w polerkach i możecie coś powiedzieć na ten temat.
Myślałem o takim zestawie firmy MEGUIARS:Meguiars Ultimate Compound! i po nim nałożyć Meguiars Gold Class
albo taki zestaw: Meguiars SWIRLX i Meguiars Gold Class
Co o tym myślicie? Czy zastosować tylko jakiś zwykły wosk np Sonnaxa czy TurleWax?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
gomez1982 napisał(a): Czy zastosować tylko jakiś zwykły wosk np Sonnaxa czy TurleWax?
Turtle super woski
http://www.turtlewax.com.pl/
i cenowo i jakosciowo. moim zdaniem lepszy od tych sonaxow itp
-

K@mil - POMOCNIK

no ja oddal bym samochód do lakiernika na profesjonalna polerkę
moj-golf/rolling-stones-by-signum-t19653.html <= gwint, smoked front, świeże fotki ost strona
-

pood181 - Badacz tematu
Dlatego wole sam sobie posiedzieć przy samochodzie i wypolerować powierzchnię.Dziś jak go umyłem to widzę że to będzie bardzo konieczne na wiosnę.Szkoda że nikt z was sam takiego czegoś nie robił to by mi coś doradził.Tak czy siak muszę usunąć te drobne koliste ryski a na to jakiś wosk czy coś.
-

gomez1982 - Gaduła
no to jak kosztuje 300 pln to masz problem ja u siebie mam za 150 u lakiernika. a tak zeby nie roic OT to masz to siwetna fotoporade co mozna zrobic ze zniszczonym lakierem: http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3722201
moj-golf/rolling-stones-by-signum-t19653.html <= gwint, smoked front, świeże fotki ost strona
-

pood181 - Badacz tematu
No tak tylko ja aż tak nie mam zapuszczonego
Ale chyba sobie że tak powiem zafunduje coś do usuwania rys kolistych oraz coś nabłyszczającego.
Ale chyba sobie że tak powiem zafunduje coś do usuwania rys kolistych oraz coś nabłyszczającego.-

gomez1982 - Gaduła
Możesz także kupić pastę TEMPO ja nią poleruje karoserie nieraz i jest naprawdę dobra
Usuwa niewielkie rysy,nabłyszcza....Jak będziesz nią tarł pierwszy raz to na szmatce prawdopodobnie będzie ci zostawał utleniony lakier...Zmieniaj szmatkę często dla własnej wygody 
Usuwa niewielkie rysy,nabłyszcza....Jak będziesz nią tarł pierwszy raz to na szmatce prawdopodobnie będzie ci zostawał utleniony lakier...Zmieniaj szmatkę często dla własnej wygody 
- wydym
- Berbeć
a ja bym poradził pastę G3 i polerka mechaniczna (tylko nie bosch z nakładką do polerowania) i jeśli masz lakier solidowy (jedno warstwowy) to uważaj żebyś go nie spalił albo nie przetarł
-

SYLWEEQ79 - Members
Lakier mam perłowy a jeszcze teraz po umyciu okazało się że mam pełno odprysków lakieru na dachu i kurcze chyba trzeba będzie robić lakierkę
No tak właśnie myślałem nad czymś lekko ściernym a potem na to wosk.Dzięki wszystkim za opinie 
No tak właśnie myślałem nad czymś lekko ściernym a potem na to wosk.Dzięki wszystkim za opinie 
-

gomez1982 - Gaduła