Jak dostać sie do golfa. Pomocy!

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Jak dostać sie do golfa. Pomocy!

Postprzez albert107 » 3 lut 2013, o 02:22

Witam,
pilot od centralnego mi sie rozkodował, a nie mam jak zakodować spowrotem bo mam przelozone klamki z tyłu do przodu (wkładki miałem wyrobione i dalo sie otworzyc auto srobokretem wiec przelozylem).
Na dodatek zamek bagażnika nigdy nie działal i nie działa.

Nie moge sie dostać do auta a w pon musze jechać poza miasto. Musze jutro sie do auta jakos dostać. Potem to juz z gorki, otworze tym pstryczkiem od szyby, zakoduje pilot i git.

Macie jakieś pomysły jak dostać sie do auta?

Z gory dzieki.
albert107
Czytacz
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2 lip 2012, o 23:04
Lokalizacja: Kraków

Jak dostać sie do golfa. Pomocy!

 

Postprzez pietrasiak2 » 3 lut 2013, o 06:40

A wymieniłeś baterię w pilocie? :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez pablomed » 3 lut 2013, o 11:58

Jeśli napewno kluczyk jest rozkodowany to w tej sytuacji trudno coś zrobić innego jak tylko włam - czego na tym forum w zasadzie nie powinno się opisywać - ale w sumie nawet w tv to pokazują - więc rozwierć jedną z przednich klamek w osi jak był bębenek zobaczysz plastykowy element zamka w który normalnie wchodzi wiosełko , włożysz śrubokręt i otwarte. Klamkę kupisz używkę za grosze potem.
Od razu piszę - jeśli normalnie prawidłowo działa ci blokada centrala to podnoszenie cypelka żadnym wygiętym drutem nic nie da bo od razu pompka się uruchomi i z powrotem go wciągnie.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez danny.tcz » 3 lut 2013, o 12:41

pablomed napisał(a):Jeśli napewno kluczyk jest rozkodowany to w tej sytuacji trudno coś zrobić innego jak tylko włam - czego na tym forum w zasadzie nie powinno się opisywać - ale w sumie nawet w tv to pokazują - więc rozwierć jedną z przednich klamek w osi jak był bębenek zobaczysz plastykowy element zamka w który normalnie wchodzi wiosełko , włożysz śrubokręt i otwarte. Klamkę kupisz używkę za grosze potem.
Od razu piszę - jeśli normalnie prawidłowo działa ci blokada centrala to podnoszenie cypelka żadnym wygiętym drutem nic nie da bo od razu pompka się uruchomi i z powrotem go wciągnie.

przeciez kolega napisalze nie ma wkladek w przednich drzwiach przelozyl klamki z tylu na przod ... co do podniesienia drutem to idzie to zrobic byle szybko przed zassaniem pompki drzwi otworzyc preciez pompka nie robi takiego podcisnienia zeby tego drutem nie utrzymac takie moje zdanie
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

Postprzez MANIUNI » 3 lut 2013, o 13:16

Najprościej, sposobem dostania się do środka jest:
- bierzesz od góry drzwi odchylasz do siebie i wkładasz klin między drzwi , a dach lub słupek boczny.
- nastepnie bierzesz przewod miedziany np. z kabla antenowego "cyfrowego zlomoplosatu"
składasz go na pol i robisz pentelke
- jedna strona konca kabla od gory, druga od boku,
- pentelke zkladasz na rygielek i zwezasz petelke za pomoca odciagania druta w lewo i prawo. drzwi otworzone :cwaniak:

A nawet jak by sie troche nadgiely drzwi pamietaj, ze jest to tylko blacha i pozniej ja dogniesz na swoje miejsce :ok:
MANIUNI
Badacz tematu
 
Posty: 276
Dołączył(a): 22 lut 2012, o 19:14
Lokalizacja: pacanów

Postprzez albert107 » 3 lut 2013, o 13:17

Dzięki wszystkim za odp :)

pietrasiak2 napisał(a):A wymieniłeś baterię w pilocie? :-)

To na bank nie to bo mam drugi pilot i tez nie reaguje.


pablomed napisał(a):Jeśli napewno kluczyk jest rozkodowany to w tej sytuacji trudno coś zrobić innego jak tylko włam - czego na tym forum w zasadzie nie powinno się opisywać - ale w sumie nawet w tv to pokazują - więc rozwierć jedną z przednich klamek w osi jak był bębenek zobaczysz plastykowy element zamka w który normalnie wchodzi wiosełko , włożysz śrubokręt i otwarte. Klamkę kupisz używkę za grosze potem.
Od razu piszę - jeśli normalnie prawidłowo działa ci blokada centrala to podnoszenie cypelka żadnym wygiętym drutem nic nie da bo od razu pompka się uruchomi i z powrotem go wciągnie.

Całkiem dobry pomysł, rozumiem o co Ci chodzi bo jak przekładałem klamki to bawiłem sie całym mechanizmem. Więc to napewno by sie udało tylko musze znaleść wiertarke bezprzewodową no i klamka to jakieś 20-30zł, niby nic ale jednak.


danny.tcz napisał(a):przeciez kolega napisalze nie ma wkladek w przednich drzwiach przelozyl klamki z tylu na przod ... co do podniesienia drutem to idzie to zrobic byle szybko przed zassaniem pompki drzwi otworzyc preciez pompka nie robi takiego podcisnienia zeby tego drutem nie utrzymac takie moje zdanie

wkładek nie mam, ale tam głębiej mechanizm jest - musi być przecież.
co do Twojej metody, chetnie bym ją zastosował i wydał te 20zł w lepszy sposów (0,5l hehe).
Tylko nie mam zielonego pojęcia jak otwiera sie auto w ten sposób, nigdy tego nie robiłem, możecie mnie jakoś pokierować?


MANIUNI napisał(a):Najprościej, sposobem dostania się do środka jest:
- bierzesz od góry drzwi odchylasz do siebie i wkładasz klin między drzwi , a dach lub słupek boczny.
- nastepnie bierzesz przewod miedziany np. z kabla antenowego "cyfrowego zlomoplosatu"
składasz go na pol i robisz pentelke
- jedna strona konca kabla od gory, druga od boku,
- pentelke zkladasz na rygielek i zwezasz petelke za pomoca odciagania druta w lewo i prawo. drzwi otworzone :cwaniak:

A nawet jak by sie troche nadgiely drzwi pamietaj, ze jest to tylko blacha i pozniej ja dogniesz na swoje miejsce :ok:

Troche nie rozumiem z tymi pętelkami, a rygielek to ten pstryczek do otwierania drzwi od środka przy szybie?



Z góry dzięki.
albert107
Czytacz
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2 lip 2012, o 23:04
Lokalizacja: Kraków

Postprzez radomiak » 3 lut 2013, o 13:43

VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez MANIUNI » 3 lut 2013, o 14:11

Rygielek, to ten "przycisk" przy szybie, apentelka, to na zdjeciu masz, chyba nigdy nie szyles czegoś sobie:D
MANIUNI
Badacz tematu
 
Posty: 276
Dołączył(a): 22 lut 2012, o 19:14
Lokalizacja: pacanów

Postprzez revor » 3 lut 2013, o 16:08

Rozwierć klamkę i nie kombinuj nic z odginaniem bo jeszcze szyba Ci pęknie i tyle będzie albo porysujesz sobie lakier :chytry:
A klamkę kupisz na szrocie za 20 PLN'ów :hyhy:
Zapraszam do skomentowania mojego Golfera ;)
http://www.golf3.pl/topics2/golf-mk3-aam-vt37083.htm
Avatar użytkownika
revor
Badacz tematu
 
Posty: 157
Dołączył(a): 2 wrz 2011, o 01:10
Lokalizacja: Leszno

Postprzez MANIUNI » 3 lut 2013, o 17:38

Zobacz filmik na yt i po problemie :mrgreen:
MANIUNI
Badacz tematu
 
Posty: 276
Dołączył(a): 22 lut 2012, o 19:14
Lokalizacja: pacanów

Postprzez radomiak » 3 lut 2013, o 18:15

revor napisał(a):Rozwierć klamkę i nie kombinuj nic z odginaniem bo jeszcze szyba Ci pęknie i tyle będzie albo porysujesz sobie lakier :chytry:


czasami jak was czytam to glowa boli :szok: skąd bierzecie takie bajki i doradzacie sami wiedzac ze gdzies dzwoni ale nie wiadomo w ktorym kosciele. :!: tak piszecie aby napisac nie wazne ze to pierdoly. podalem filmik jak otworzyć autko a ty kolego jeszcze chcesz delikwenta zarazic na zakop klamki :wstyd:

jak nie mam nic konkretnego do napisania to nie pisze a nie takie bicie piany nie poparte dowodami(jeszcze nie slyszalem aby szyba komus pekla a troche sie ich naodginalem) :!: tak mysle ze 2 koleci skrecajac szybe nie bylo by w stanie jej uszkodzic w rekach(wyjeta z dzwi) a co dopiero w dzwiach jak tam szyba ma troche luzu.


a w filmiku otwieramy sznurkiem :-) teraz jest zima i pewnie duzo z nas chodzi w butach sznurowanych, sznurówka tez sie nada tylko musi byc dluga. jak ktos nosi trapery tak jak ja to ma narzędzie zawsze pod reka. ;-)
Ostatnio edytowano 3 lut 2013, o 18:24 przez radomiak, łącznie edytowano 1 raz
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez MANIUNI » 3 lut 2013, o 18:21

Popieram radomiak, :ok:
MANIUNI
Badacz tematu
 
Posty: 276
Dołączył(a): 22 lut 2012, o 19:14
Lokalizacja: pacanów

Następna strona

- - -



Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości