Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
kosmaty69 napisał(a):Thorsten, nie wiadomo co się stało ale 3 dziury na wylot. Może rozpórka, może od gwintu - nie wiem. Wiem, że o auto nie było dbane.. Drugi kielich już był robiony ale to blacharz robił jednocześnie z podłogą. A teraz zacząłem modzić i takie rzeczy wychodzą.. Tylko nie wiem jaka blacha i elektroda dalej
To chyba był psudo blacharz
.Skoro robił jeden kielich dlaczego nie zajrzał do drugiego?nie chciało się?- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Do spawania elektroda rutylowa ER, zwykła różowa. Tylko że transformatorem to tam za wiele nie zdziałasz, punktowo można szczepić tu i tam, ale na ciągłą spoinę bym nie liczył, zwłaszcza jeśli ruda tańczy... Do takich robót MIG, drut 0,8 mały prąd ~ 50A, coś można podziałać, inaczej będą się robić dziury i nic nie poradzisz... no chyba że blacha na kielichu jest jeszcze koło 1,5mm to otuloną zespawasz 

- lukszumk3
- Czytacz
Dzisiaj pospawałem nadkole na łączeniu progu z błotnikiem i wyszło całkiem fajnie. Wypaliło 5 małych dziurek, ale z mojej winy bo źle nastawiłem ampery
. Zapaprałem to Cortaninem jutro dam minie i zakonserwuję. Oprócz tego walczymy jutro z kielichem, myślę, że tata da radę, bo to wyszło elegancko 
. Zapaprałem to Cortaninem jutro dam minie i zakonserwuję. Oprócz tego walczymy jutro z kielichem, myślę, że tata da radę, bo to wyszło elegancko 
Moje padło :
-

kosmaty69 - Badacz tematu