Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
czym myjecie autka zeby nie bylo zaciekow
co polecacie jakie plyny itp..... bo na mojej zielonej perle wszystko widac pozdro
-

TOMEK 84 - Members
witam
ja SWOJEGO MALEŃKIEGO KOMBIACZKA pucuje za pomocą spryskiwacza do szyb i na całe autko zużywam około 20ml płynu do mcia szyb CLIN mieszając go z wodą
spryskuje tą mieszanką autko docieram miękką szmatką a następnie po umyciu elementu docieram na słucho. Jak autko jest juz wypucowane używam pasty nabłyszczającej i autko wygląda jak nowe jak by tylko nie padało
to by się świeciło cały czas a tak ma brzydkie plamki od błotka i pyłu drogowego:)
ja SWOJEGO MALEŃKIEGO KOMBIACZKA pucuje za pomocą spryskiwacza do szyb i na całe autko zużywam około 20ml płynu do mcia szyb CLIN mieszając go z wodą
spryskuje tą mieszanką autko docieram miękką szmatką a następnie po umyciu elementu docieram na słucho. Jak autko jest juz wypucowane używam pasty nabłyszczającej i autko wygląda jak nowe jak by tylko nie padało
to by się świeciło cały czas a tak ma brzydkie plamki od błotka i pyłu drogowego:)-

SITEK - Czytacz
hej ja myję koncetratem 1;10 K2 póżniej polerka formuła 1 raz do roku na zimę TEMPO lekkościerna i jest ok
-

wojtek070580 - Badacz tematu
Na uniknięcie zacieków są dwie główne stosowane przeze mnie metody: albo trzeba zaraz po umyciu wytrzeć samochodzik do sucha(trzeba się śpieszyć), albo trzeba myć samochód na myjni gdzie jest woda zdemineralizowana (nie pozostawia zacieków ani osadów).
-

XmaverickY - Berbeć
Witam ,polecam mycie deszczówką potem sciereczka z microfibry lub ircha lub flanela i jest miodzio . Deszczówka jest miękka a kranówka twarda różnice widać nawet w samym myciu całkiem inaczej sie układa na karoserii i zacieki nie zostają . Pozdrawiam .
Variant nie wariat -)
- Timix
- Berbeć