Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
mamy ten sam problem..jeszcze tego nie robiłem mozna tylko czytac wczesniejsze posty ale dokładnie sam nie wiem jak sie do tego zabrać jak byś coś zdiałał to napisz...
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
uli,
to znaczy ze jak zdejme poszycie z dzrzwi to w srodku znajde jakies sruby lub układ regulowania wysokosci dzrzwi
bo u mnie jest taki problem ze sie zapiekł sworzen w górnej zawiasie i puscił ten klin z males srubki , udało mi sie to rozruszac na wd i dokrecic srube ale widze ze po 2 miesiacach znowu sie troszke obraca w tej czesci zawiasy gdzie nie powinno i bede musiał dokrecic srube znowu albo wymienic cały zawias i własnie tu pada moje pytanie
czy mozna kupic i wymienic caly zawias?
to znaczy ze jak zdejme poszycie z dzrzwi to w srodku znajde jakies sruby lub układ regulowania wysokosci dzrzwi
bo u mnie jest taki problem ze sie zapiekł sworzen w górnej zawiasie i puscił ten klin z males srubki , udało mi sie to rozruszac na wd i dokrecic srube ale widze ze po 2 miesiacach znowu sie troszke obraca w tej czesci zawiasy gdzie nie powinno i bede musiał dokrecic srube znowu albo wymienic cały zawias i własnie tu pada moje pytanie
czy mozna kupic i wymienic caly zawias?
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
Może ktoś wysłać fote zawiasu na którym reguluje sie te drzwi albo wytłaumaczyc dokładnie jak sie za to zabrać?
-

kajtek - Members
zawiasy komplet na szrocie kosztuja 80zl A tak jak pisalem nie kombinujcie z jakimis wybijaniem itd. Trzeba sciagnac bok i wtedy masz dostep do zawiasow. Bok jak sciagnac? proste jest mocowany na sruby pamietaj o sciagnieciu nadkola.
[ Dodano: 2007-12-29, 14:40 ]
macie lekki rysunek pogladowy na moim cacku hehe
[ Dodano: 2007-12-29, 14:40 ]
macie lekki rysunek pogladowy na moim cacku hehe
-

uli - Badacz tematu
uli, więc te zawiasy nie sa do regulowania tylko musze kupic nowe na szrocie??Pasuja tylko z wersji 3-drzwiowej?
-

kajtek - Members
jezeli nie masz powybijanych tulej czyli jak nimi ruszasz gora dol i nie slyszysz stukania to sa ok. po odkreceniu boku popuszczasz je(delikatnie nie odkrecaj ich do konca) i ustawiasz tak zeby byly dopasowane i rowne linie przerw. potem dokrecasz,(ile sil) pamietaj jak je ustawisz nie otwieraj ich do konca bo opadna i od nowa zabawa. 

-

uli - Badacz tematu
-

kajtek - Members
Dzięki marcinmayday, też mi się mocno drzwi otworzyły na wietrze i przez to opadły. udało mi się odgiąć twoją metodą zawiasy i wszystko w porządku (poza lekko porysowaną wewnętrzną częścią drzwi... śrubę warto w coś owinąć...
). Wielkie dzięki za pomysł
.
edit: załączam zdjęcie dolnego zawiasa, śrubę (krótką i grubą) trzeba włożyć od środka i powoli domykać drzwi (śrubę owinąć bo porysuję lakier...
) w ten sposób metodą dźwigni odgina się dolny zawias do środka co podnosi trochę drzwi.
). Wielkie dzięki za pomysł
.
edit: załączam zdjęcie dolnego zawiasa, śrubę (krótką i grubą) trzeba włożyć od środka i powoli domykać drzwi (śrubę owinąć bo porysuję lakier...
) w ten sposób metodą dźwigni odgina się dolny zawias do środka co podnosi trochę drzwi.-

Rondel - Berbeć
Tez mialem ten sam problem co wy. Moja dziewczyna nie domknela drzwi i przy zawracaniu cos "strzelilo". Gdy wysiadlem i probowalem je zamknac byly opuszczone gdzies o 40mm. Z popuszczaniem srub na zawiasach, ustawianiem drzwi i dokrecaniem bawilem sie prawie caly dzien.
Jak sie okazalo drzwi nie popuscily sie na zawiasach tylko wygiela sie blacha na slupku. Wzialem klocek drewniany, podstawilem pod otwarte drzwi i zaczalem delikatnie, powtarzam delikatnie skakac po progu. Jak przegniecie w druga strone no to bedzie problem. Cala zabawa zajela mi nie wiecej niz 5 minut. A co waniejsze dala niespodziewany efekt. Drzwi chodza lepiej niz nowe i nie sa nic opuszczone.
Pozdrawiam i polecam.

Jak sie okazalo drzwi nie popuscily sie na zawiasach tylko wygiela sie blacha na slupku. Wzialem klocek drewniany, podstawilem pod otwarte drzwi i zaczalem delikatnie, powtarzam delikatnie skakac po progu. Jak przegniecie w druga strone no to bedzie problem. Cala zabawa zajela mi nie wiecej niz 5 minut. A co waniejsze dala niespodziewany efekt. Drzwi chodza lepiej niz nowe i nie sa nic opuszczone.
Pozdrawiam i polecam.

- golfiarz
- Berbeć