Witam wszystkich,
dziś pan listonosz przyniósł mi list, a w nim:
Zaświadczenie o wszczęciu postępowania,
Że w dniu XX.XX.XXXX zostało wszczęte z urzędu postępowanie administracyjne w sprawie cofnięcia Panu uprawnień do kierowania pojazdami w zakresie kat. B - w związku z otrzymaniem prawomocnego odpisu wyroku Sądu Rejonowego~ itp na mocy którego został orzeczony wobec pana zakas prowadzenia wszelkich pojazdów mechanicznych na okres 1 (jednego) roku
Nie znam się na tym kompletnie.
Dostał ktoś z was coś takiego kiedyś?
Co to znaczy ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jak to co to znaczy ?
Że zabrali TObie prawko na 1 rok
i nie masz możliwości jego odnowienia w przeciągu 1 roku

Że zabrali TObie prawko na 1 rok
i nie masz możliwości jego odnowienia w przeciągu 1 roku

-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Zabrali mi prawo jazdy na okres jednego roku w lutym, po alkoholu.
Prawo jazdy zostało zabrane w lutym a postępowanie zostało wszczęte wq dniu 25.06.2012.
Mam 7 dni na wypowiedzenie się co do zebranych materiałów dowodowych lub dostarczyć jakieś nowe, po upływie terminu organ administracji wyda decyzje w Pańskiej sprawie.
Sąd dał mi zakaz prowadzenia wszelkich pojazdów mechanicznych na okres 1 roku bez ponownego egzaminu.
Temu pytam ponieważ nie wiem o co chodzi z tym listem i się przestraszyłem co to może być.
Prawo jazdy zostało zabrane w lutym a postępowanie zostało wszczęte wq dniu 25.06.2012.
Mam 7 dni na wypowiedzenie się co do zebranych materiałów dowodowych lub dostarczyć jakieś nowe, po upływie terminu organ administracji wyda decyzje w Pańskiej sprawie.
Sąd dał mi zakaz prowadzenia wszelkich pojazdów mechanicznych na okres 1 roku bez ponownego egzaminu.
Temu pytam ponieważ nie wiem o co chodzi z tym listem i się przestraszyłem co to może być.
-

Eldao - Berbeć
Dziwi mnie jedno .... że ludzie piszą to tak sobie bez stresu, zaklopotania ... jak by sie nic nie stalo .... zabrali mi prawko za alk ..tfu za głupote.. Czytam juz enty temat na ten temat na forum

-

chomik - Fanatyk
Uważam że Polska to chory kraj i jeszcze głupsze przepisy w nim panują bo po 0,2 jest się pijanym kierowcą. Dla przykładu w niemcowni jest 0,5 a w GB 0,8 i bardziej zabija nas stan naszych dróg niż jedno bądź 2 piwa,ale takie przepisy niestety obowiązują i wypadało by się stosować bo o ile pijak zabije sam siebie to strata niewielka (auta szkoda) ale jak wjedzie np. w przystanek pełen ludzi to już niestety lipa. Ogólnie to wstyd by mi było sie przyznawać publicznie że zabrali mi prawo jazdy za jazdę po pijaku.
Mój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
Mój kolega miał podobny przypadek ale on zdał prawko i w ten sam dzień w sumie w nocy upił się wsiadł do auta i rozbił się nim. Miał prawie 2 promile zabrali mu prawko na 2 lata i 2 lata ograniczenia wolności czyli ze za granice nie mógł wyjechać dłużej niż 2 miesiące Miał prawko na kategorie T i B a teraz na nic nie ma musi od nowa zdawać
-

misiek18 - Czytacz
Sory jeśli kogoś obrażę ,ale żeby jechać mając 2 promile to trzeba być kompletnym kretynem,a taki powinien mieć zabierane prawko dożywotnio
Mój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
zybi napisał(a):Sory jeśli kogoś obrażę ,ale żeby jechać mając 2 promile to trzeba być kompletnym kretynem,a taki powinien mieć zabierane prawko dożywotnio
zgodze sie, przykro mi jesli ktos popelnia powazne bledy, bo wiadomo nikt nie jest idealny, ale na KIEGO GRZYBA itp
po alkoholu wsiadac do auta, gdzie ma sie swiadomosc ze bardzo latwo u nas o zabranie prawka w takim wypadku!! nic nie mam do tych co lubia wypic, a nawet niech sie orzygaja z przepicia, ale siedzcie na 4 literach i sie z miejsca nie ruszajcie...
Takich ludzi nie zrozumiem NIGDY...
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi