Hej,
mam problem. Sprzedałem Golfa, kupiłem sobie inne auto, dwa dni temu. Wiem, że mam 14 dni na to żeby dokonać opłaty skarbowej oraz 30 aby je przerejestrować. Z tym, że umowę kupna sprzedaży spisałem na siebie a nie chcę rejestrować na siebie, bo nie mam zniżek i zapłacę krocie. Zamierzam zarejestrowac go na inna osobe z rodziny, która ma 60 & zniżek. Golfa mialem na ojca, ale z pewneych powodow teraz nie mogę tak zarejestrowac auta. Mam teraz takie pytania : jesli na umowie widnieje moje imie i nazwisko to abym mogl zarejestrowac go na ta wlasnie osobe musze spisac z nia rowniez umowe kupna - sprzedazy? I czy muszę teraz na tej mojej umowie oplacac skarbowke i potem na drugiej umowie takze? Czy teraz moge go sprzedac odrazu i dopiero potem zaplacic US?
P.S. Pewnie wydaje się to trochę dziwne, ale tak wyszło, że ta osoba nie podpisała się na umowie kupna tylko ja musiałem to zrobic.

...

moj przypadek - spisalem umowe na siebie, bo tez nie wiedzialem ze musza byc wszyscy kupujacy podpisani (no ja tez nie mam znizek
) telefon do sprzedajacego (on Zielona Gora ja 100km od niego