laptop brak systemu

Rozmowy bez żadnych ograniczeń. ;)

Moderator: Moderator

laptop brak systemu

Postprzez Adrian94 » 7 lut 2014, o 20:16

Siema.Kupiłem nowego laptopa HP 2000-2d14SW bez systemu operacyjnego. Jak zainstalować system ? Trzeba coś wcześniej wgrać czy jak ?
Zależy mi aby zainstalować win xp bo laptop ma mi służyć do diagnostyki samochodów.
Pozdrawiam
Adrian94
Czytacz
 
Posty: 107
Dołączył(a): 20 wrz 2013, o 20:26
Lokalizacja: Biały bór

laptop brak systemu

 

Postprzez Paweu » 7 lut 2014, o 20:35

Adrian94 napisał(a):Siema.Kupiłem nowego laptopa HP 2000-2d14SW bez systemu operacyjnego. Jak zainstalować system ? Trzeba coś wcześniej wgrać czy jak ?
Zależy mi aby zainstalować win xp bo laptop ma mi służyć do diagnostyki samochodów.
Pozdrawiam


Wkładasz do napędu płytę z instalką win xp , wciskasz f12 i zmieniasz botowanie na napęd cd. potem postępujesz według instrukcji wyświetlanych na ekranie kompa. Tak to mniej więcej wygląda...
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez Adrian94 » 7 lut 2014, o 20:37

Paweu_mk3 napisał(a):
Adrian94 napisał(a):Siema.Kupiłem nowego laptopa HP 2000-2d14SW bez systemu operacyjnego. Jak zainstalować system ? Trzeba coś wcześniej wgrać czy jak ?
Zależy mi aby zainstalować win xp bo laptop ma mi służyć do diagnostyki samochodów.
Pozdrawiam


Wkładasz do napędu płytę z instalką win xp , wciskasz f12 i zmieniasz botowanie na napęd cd. potem postępujesz według instrukcji wyświetlanych na ekranie kompa. Tak to mniej więcej wygląda...


Wciskam f12 i nie wchodzi do biosu.Detetem wszedłem do biosu i zmieniłem. Instaluje się ;p
Adrian94
Czytacz
 
Posty: 107
Dołączył(a): 20 wrz 2013, o 20:26
Lokalizacja: Biały bór

Postprzez Paweu » 7 lut 2014, o 20:46

Adrian94 napisał(a):Paweu_mk3 napisał/a:
Adrian94 napisał/a:
Siema.Kupiłem nowego laptopa HP 2000-2d14SW bez systemu operacyjnego. Jak zainstalować system ? Trzeba coś wcześniej wgrać czy jak ?
Zależy mi aby zainstalować win xp bo laptop ma mi służyć do diagnostyki samochodów.
Pozdrawiam



Wkładasz do napędu płytę z instalką win xp , wciskasz f12 i zmieniasz botowanie na napęd cd. potem postępujesz według instrukcji wyświetlanych na ekranie kompa. Tak to mniej więcej wygląda...


Wciskam f12 i nie wchodzi do biosu.Detetem wszedłem do biosu i zmieniłem. Instaluje się


Łatewer.

Potem jeszcze poszukiwania sterowników w sieci i 'włala' .

Btw. To jest ten 'sprzynt z biedronki' yo?
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez Misiek1994 » 7 lut 2014, o 21:35

Paweu_mk3, no taki sam w biedrze jest. Według mnie za tą cenę można dorwać lepszą machinę :D
Avatar użytkownika
Misiek1994
Badacz tematu
 
Posty: 352
Dołączył(a): 28 lis 2012, o 21:54
Lokalizacja: Przemyśl/Torki
Rocznik: 1992
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Adrian94 » 7 lut 2014, o 21:53

Paweu_mk3 napisał(a):
Adrian94 napisał(a):Paweu_mk3 napisał/a:
Adrian94 napisał/a:
Siema.Kupiłem nowego laptopa HP 2000-2d14SW bez systemu operacyjnego. Jak zainstalować system ? Trzeba coś wcześniej wgrać czy jak ?
Zależy mi aby zainstalować win xp bo laptop ma mi służyć do diagnostyki samochodów.
Pozdrawiam



Wkładasz do napędu płytę z instalką win xp , wciskasz f12 i zmieniasz botowanie na napęd cd. potem postępujesz według instrukcji wyświetlanych na ekranie kompa. Tak to mniej więcej wygląda...


Wciskam f12 i nie wchodzi do biosu.Detetem wszedłem do biosu i zmieniłem. Instaluje się



Łatewer.

Potem jeszcze poszukiwania sterowników w sieci i 'włala' .

Btw. To jest ten 'sprzynt z biedronki' yo?



Nie z mediamarkt za 1169zł ;d
Adrian94
Czytacz
 
Posty: 107
Dołączył(a): 20 wrz 2013, o 20:26
Lokalizacja: Biały bór

Postprzez Misiek1994 » 7 lut 2014, o 22:06

Adrian94, nie szukałeś używki? :D Za tą cene coś byś dorwał :D
Avatar użytkownika
Misiek1994
Badacz tematu
 
Posty: 352
Dołączył(a): 28 lis 2012, o 21:54
Lokalizacja: Przemyśl/Torki
Rocznik: 1992
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Adrian94 » 8 lut 2014, o 15:26

Misiek1994 napisał(a):Adrian94, nie szukałeś używki? :D Za tą cene coś byś dorwał :D


Szukałem,miałem 2 szt i3 za 900-1000zł,ale każdy jeden dojechany.


Mam problem ze sterownikami na win 7 64 bity.
Ściągam ze strony producenta instaluje i wyskakuje że nie może zostać zainstalowany ;/
Adrian94
Czytacz
 
Posty: 107
Dołączył(a): 20 wrz 2013, o 20:26
Lokalizacja: Biały bór

Postprzez Paweu » 9 lut 2014, o 12:58

A te sterowniki które ściągasz w ogóle zgadzają sie ze sprzętem w twoim lapku ?
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez Adrian94 » 9 lut 2014, o 13:00

Paweu_mk3 napisał(a):A te sterowniki które ściągasz w ogóle zgadzają sie ze sprzętem w twoim lapku ?


Tak,nawet pobrałem everesta i ściągam pod daną kartę.
Adrian94
Czytacz
 
Posty: 107
Dołączył(a): 20 wrz 2013, o 20:26
Lokalizacja: Biały bór

Następna strona




Powrót do Na luzie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości