Moderator: Moderator
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
rafal9119 napisał(a):PabloSBT, jak ktos ma padło w którym sie płyn gotuje to masz racje ale u mnie jak zastawiłem jest 90 stopni i nawet sie wiatrak nie włańcza to chyba nie jest zle co???
jakie padło o co ci chodzi?? termostat puszcza w duży obieg dopiero po przekroczeniu temperatury tej o której pisze na termostacie np 84 lub 87 jak ci nie dogrzewa to chyba coś jest u ciebie nie u mnie... jedź w trasę to zobaczymy czy będziesz miał 90 stopni czy to tobie się zagotuje płyn :d sam zastawiłem chłodnice i to nic nie daje może troszeczkę szybciej się rozgrzewa jak w miejscu stoi i tak samo temperaturę trzyma a po co ryzykować przegrzanie silnika u mnie jak było -23 po 7-8 km miałem na liczniku 80 stopni dla tego tylko tyle bo zablokowałem klapkę żeby tylko zimne powietrze zasysał silnik
- PabloSBT
- Members
Ludzie co wy wypisujecie jake ,termostaty z aso,jake pompy, jakie orginalne części
Proste ,pomyślcie czy płyn lub w układzie chłodzenia w silniku nagrzewa sie tak szybko w mróz -20 stopni jak i w lato przy + 20 po przejechaniu 3czy 5 km
NIE 
Proste ,pomyślcie czy płyn lub w układzie chłodzenia w silniku nagrzewa sie tak szybko w mróz -20 stopni jak i w lato przy + 20 po przejechaniu 3czy 5 km
NIE 
-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
5 minut jazdy w trasie i mi jest ciepło w środku. Nigdy nie zasłaniałem chłodnicy, to nie Opel gdzie na wstecznym lusterku wiszą sople. Akurat mk3 ma dobrze rozwiazany układ ogrzewania, ale na to ma wpływ zarówno chłodnica jak i nagrzewnica. A w zasadzie ich stan.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
po pierwsze nigdy sie całej chłodnicy nie zastawia! jedz w trase i niech Ci sie wiatrak nie włączy albo nie da sobie rady to zobaczysz ile Cie to będzie kosztowało. I tak to prawda mój tez sie w miare szybko grzeje czasami 5 km i wieje ciepłym powietrzem.
-

Daante - Czytacz
Daante, jak masz jakiegos złoma (za przeproszeniem) to pewnie ze sie zagotuje płyn. u mnie był karton na cała chłodnice i robiłem dziennie 70 km w jak staneła na 90 c tak stała nawet sie wiatrak nie właczył. oczywiscie jakies pare dni temu wyjąłem bo nie potrzebny już jest.
podczas pisania posta błędne wyrazy podkreślane są na czerwono, czy tego nie widać
? 
podczas pisania posta błędne wyrazy podkreślane są na czerwono, czy tego nie widać
? 
Ostatnio edytowano 29 lut 2012, o 21:22 przez rafal9119, łącznie edytowano 1 raz
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
rafal9119 napisał(a):Daante, jak masz jakiegos złoma (za przeproszeniem) to pewnie ze sie zagotuje płyn. u mnie był karton na cała chłodnice i robiłem dziennie 70 km w jak staneła na 90 c tak stała nawet sie wiatrak nie właczył. oczywiscie jakies pare dni temu wyjełem bo nie potrzebny już jest.
samochody z termostatem to nie żuki tatry czy inne starocie po to jest termostat żeby samochód szybko łapał i trzymał temperaturę. Termostat puszcza płyn w duży obieg dopiero gdy temperatura silnika osiągnie 84lub 87 stopni zależnie od termostatu a wcześniej karton nic nie ca bo ciepło nie idzie na chłodnice a jak idzie to masz termostat zepsuty. Jak by trzeba było zastawiać chłodnice to by producenci stosowali żaluzje jak było w starych tatrach.
Ostatnio edytowano 29 lut 2012, o 21:22 przez PabloSBT, łącznie edytowano 1 raz
- PabloSBT
- Members
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy