Parują Ci szyby po włączeniu ogrzewania? Czy może ubywa Ci płyn?Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
emilw89, nagrzewnica jest dobrze zabudowana, jeśli śmierdzi płyn to nie widzę innej opcji jak ona, woda zamarzła i ją rozszczelniło czy coś, ale żeby ją wyciągnąć musisz ściągać pakę
Parują Ci szyby po włączeniu ogrzewania? Czy może ubywa Ci płyn?
Parują Ci szyby po włączeniu ogrzewania? Czy może ubywa Ci płyn?-

Misiek1994 - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Misiek1994 napisał(a):nagrzewnica jest dobrze zabudowana, jeśli śmierdzi płyn to nie widzę innej opcji jak ona, woda zamarzła i ją rozszczelniło czy coś, ale żeby ją wyciągnąć musisz ściągać pakę
Wiem, że trzeba zdejmować całą deskę rozdzielczą ale przewody chciałem odłączyć żeby woda nie dochodziła do nagrzewnicy i sprawdzić czy wtedy będzie dymiło.
Misiek1994 napisał(a): Parują Ci szyby po włączeniu ogrzewania? Czy może ubywa Ci płyn?
Szyby parują przy włączonym nawiewie. Ogrzewania praktycznie nie ma po jego włączeniu przez chwilę leci ciepłe powietrze a potem zimne, za jakiś czas znowu ciepłe i znowu zimne...
Dzisiaj miałem w zbiorniczku płyn zalany do kreski z napisem max a po przejechaniu 10 km poziom płynu spadł prawie do kreski minimum.
-

emilw89 - Berbeć
-

Misiek1994 - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Jak masz założone to kolanko na węże idące do nagrzewnicy to nalej płynu, pojeździj trochę i zobacz czy płyn nie ubywa. Jeśli nie, i nie ma gazowania w zbiorniczku (otwartym na zimnym silniku) to ok, jeśli jednak będzie gazowanie w zbiorniku, albo płyn będzie ubywał, to znaczy że na mrozie coś wtedy pękło (głowica). Oleju Ci nie przybywa?
- lukszumk3
- Czytacz
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy