Problem z klimatronikiem

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

Problem z klimatronikiem

Postprzez misza_wolsztyn » 22 lut 2009, o 21:31

Jestem posiadaczem cudownego Golfa III z 93 roku, 2.0 16V, 150KM. Jest to oryginalna wersja GTI z klimatronikiem. Z tym, że nie jest to zwykły klimatronik jak np w Passacie B4 tylko wyświetlacz jest o wiele większy. Problem jest taki, że cały czas na wyświetlaczu pisze SERWIS E1. Czy ktoś się z tym spotkał i co moze by tego przyczyną?? Próby podłączenia się już były i nie było można się skomunikowac. Nie wiem czy jest to istotne ale jest jeszcze jeden komputer pod nogami pasażera przedniego i zastanawia mnie czy jest to normalne czy tylko ta wersja tak ma. Klubowicze proszę o pomoc. Z góry dziękuje :-(
[/code]
Ostatnio edytowano 22 lut 2009, o 22:26 przez misza_wolsztyn, łącznie edytowano 1 raz
misza_wolsztyn
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 22 lut 2009, o 21:22
Lokalizacja: internet

Problem z klimatronikiem

 

Postprzez marcinkoz2910 » 22 lut 2009, o 21:38

Wygląda to na klime dokładaną a nie seryjną prawda?

Więc trzeba by było zajechać do kogoś kto ma serwis climy tam bedą mieli taki komputer a to co mówisz że masz pod nogami to z tego co kiedyś ma 4um Adi pisał to był to sterownik ASBu lub poduszek już nie pamiętam (masz to po stronie pasażera w podłodze?) :zdegustowany:

Zapodaj foto
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez misza_wolsztyn » 22 lut 2009, o 22:13

Wysyłam zdjęcie panala. Siadła mi nagrzewnica więc musiałem ściąga deske i zrobiłem zdjęcie odkręconego panala. Vag i Texa2000 nie mogła się połączyc z klimą
misza_wolsztyn
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 22 lut 2009, o 21:22
Lokalizacja: internet

Postprzez marcinkoz2910 » 22 lut 2009, o 22:15

misza_wolsztyn napisał(a):Vag i Texa2000 nie mogła się połączyc z klimą
jeśli to nie jest seryjnie zakładany Climatronic przez VW w fabryce lub na życzenie w ASO to się nie skomunikujesz z nim

No nic czekamy na foto tego cuda, kiedyś na 4um koleś miał też Climatronica ale w ogóle nie podobnego do tego co VW zakładał no ale był i działał tylko że on tam miał problem z linkami co sterują gdzie ma wiać powietrze

Wtedy podłączenie do tego cuda mogą wykonać w serwisie climy tam mają kompa i robią skana
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez misza_wolsztyn » 22 lut 2009, o 22:20

podaj mi e-mail to wyślę Tobie bo mam jakies problemy by dodac zdjęcie
misza_wolsztyn
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 22 lut 2009, o 21:22
Lokalizacja: internet

Postprzez marcinkoz2910 » 22 lut 2009, o 22:23

Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez misza_wolsztyn » 22 lut 2009, o 22:33

fote już wysłałem :niepewny:
misza_wolsztyn
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 22 lut 2009, o 21:22
Lokalizacja: internet

Postprzez marcinkoz2910 » 22 lut 2009, o 22:36

takiego coś mi przyszło

Obrazek
Ostatnio edytowano 22 lut 2009, o 22:48 przez marcinkoz2910, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez misza_wolsztyn » 22 lut 2009, o 22:38

zaraz będziesz miał, sorki :-D mała pomyłka :padam:
misza_wolsztyn
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 22 lut 2009, o 21:22
Lokalizacja: internet

Postprzez marcinkoz2910 » 22 lut 2009, o 22:49

więc to na bank nie jest oryginał i co z tym idzie nie będzie to sprzężone z ECU (kompem a aucie) więc VAGiem nic nie zdziałasz

Jedynie to co już napisałem

Kod: Zaznacz cały
jeśli to nie jest seryjnie zakładany Climatronic przez VW w fabryce lub na życzenie w ASO to się nie skomunikujesz z nim

No nic czekamy na foto tego cuda, kiedyś na 4um koleś miał też Climatronica ale w ogóle nie podobnego do tego co VW zakładał no ale był i działał tylko że on tam miał problem z linkami co sterują gdzie ma wiać powietrze

Wtedy podłączenie do tego cuda mogą wykonać w serwisie climy tam mają kompa i robią skana
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez misza_wolsztyn » 22 lut 2009, o 22:58

Ok, więc postaram się coś z tym zrobic. Jeśli mi się uda to na pewnoopisze to na forum. Pozdro
misza_wolsztyn
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 22 lut 2009, o 21:22
Lokalizacja: internet

Postprzez marcinkoz2910 » 22 lut 2009, o 23:01

misza_wolsztyn, a pisze coś na tym? jakieś numery seryjne ? Logo VW lub czegoś innego cokolwiek?
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Następna strona

- - -



Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość