Moderator: Moderator
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
ja mialem zalane borygo zielone i spoko na odkrytym terenie (bez budynków zastawiających auto przed wiatrem) minus 20 pare i spoko. Teraz k2 i podobno też jest niezły.
-

gbcolin - Badacz tematu
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1.8 aam
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Przy zbiorniczku wyrównawczym jest symbol butelki z napisem G11, więc taki należy lać.Radi mk3 napisał(a):to co w takim razie lać???
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=52510
-

LeszekGT - VIP
Przecież pisało to wiele razy na forum G11 nie produkują już od kilku lat, nawet jego nowsza wersja płyn G12 doczekał już się następnych wersji. obecnie vw wlewa G12+. A tu jest link http://www.volkswagen-czesci.pl/orygina ... hlodnic/14
- michaal
- Badacz tematu
michaal napisał(a):G11 nie produkują już od kilku lat
Obawiam się, że się mylisz
W głupim Inter Carsie można spokojnie dostać G11. To że obecnie wlewają G12+ to fajnie, tylko różnica w roczniku silnika jest spora. A osobiście przypuszczam, że nie ma specjalnej różnicy między G11 a G12+ (chyba, że kolorek barwnika
)-

LeszekGT - VIP
pablomed napisał(a):Mój typ to Dynagel 2000
dokładnie, ja również leje i polecam Dynagel, Prestone a z nieco tańszych Kuler (K2) też na takim jezdziłem 3 lata i mogę śmiało polecić...
Ostatnio edytowano 1 lip 2010, o 07:59 przez kajtek, łącznie edytowano 1 raz
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Reiven napisał(a):Petrygo jest właśnie płynem typu G11
Przez rok jeździłem na Petrygo. Nagle płyn zaczął ucikać i nie wiadomo było którędy ucieka. Dolewałem 1 litr na każde przejechane 300 km. Zmieniłem płyn na różowe Borygo od wiosny nic się nie dzieje. Jestem z tego zadowolony.
- rafal_z_ph
- Czytacz
Od 6 lat jeżdże na Petrygo. Jednak ostatnio zauważylem niewielkie ubytki w zbiorniczku.Już kilka razy dolewałem płynu(niecały litr/1000 km).Cały układ wydaje się być szczelny , nie widać przecieków, pod korkiem oleju też wszystko ok , a jednak gdzieś znika. Patrzyłem też okolice nagrzewnicy, jest sucho.Może trzeba zrobić tak jak zrobił kolega rafal_z_ph
-

CezarC-4 - Czytacz
witam polecam culler k2 long life sam taki wlalem do swojego po wymianie termostatu, zrobilem mu test w zamrażarce 2 dni w temperaturze -20 stopni nic sie nie dzieje próbka w słoiczku co do petrygo to mialem go wlane w poprzednim samochodzie golf 2 1,6gtd po dwoch latach glowica do wymiany nie wiem czy kojarzyc to z petrygo ale ja juz tego płynu nie uzyje
a co do postu kolegi powyzej u mnie tez sie tak zaczelo i okazalo sie ze przezarlo glowice miedzy kanalami olejowy i chlodzacy tak ze ja bym zmienial jak najszybciej ten plyn na nie zracy naszych glowic
-

radek1 - Czytacz
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy