Witam.
Mam takie pytanie czy różni się czymś panel nawiewu do klimatyzacji od tego bez klimy?? Jak tak to czym?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
witus29, panel z klimatyzacji ma w kostce wszystkie 6 kabli,a zwykły panel tylko 5kabli, reszta (linki są tak samo mocowane), no i panel z klimy ma podpis na ramce AIRcondition
-

shibbyOP - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
i panel z klimą nie ma jednej linki ale jak przełorzysz z drugiego to będzie chodziło przekładałem panel z klimy do zwykłęgo nawiewu i przy pierwszym pokretle nie ma jednej linki który jest za otwieranie zamykanie obiegu z zewnątż shibbyOP, niestety racji nie masz
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Jak złożyć panel sterownaia nawiewem?
mam golfa III
miałem problem z ogrzewaniem ostatnio - myślałem, że nagrzewnica więc sądziłem, że przecierpię (nie mam czasu na wymianę) ale coś zaczęło mi zgrzytać przy pokrętle od ciepła
rozebrałem to i okazało się, że to kolanko naciągające linkę wyskoczyło z pozycji i nie dało się go wepchnąć, wyjąłem więc drugie koło zębate ale za ch****ę nie mogę teraz tego włożyć z powrotem
chciałem wyjąć pierwszą zębatkę ale ona jest jakoś zaczepiona a, że plastik to dość miatki nie chce się z nim siłować, jak to rozebrać ?
nie mogę żadnej instrukcji znaleźć, wszędzie tylko oferty sprzedaży całego panelu
miałem problem z ogrzewaniem ostatnio - myślałem, że nagrzewnica więc sądziłem, że przecierpię (nie mam czasu na wymianę) ale coś zaczęło mi zgrzytać przy pokrętle od ciepła
rozebrałem to i okazało się, że to kolanko naciągające linkę wyskoczyło z pozycji i nie dało się go wepchnąć, wyjąłem więc drugie koło zębate ale za ch****ę nie mogę teraz tego włożyć z powrotem
chciałem wyjąć pierwszą zębatkę ale ona jest jakoś zaczepiona a, że plastik to dość miatki nie chce się z nim siłować, jak to rozebrać ?
nie mogę żadnej instrukcji znaleźć, wszędzie tylko oferty sprzedaży całego panelu
- urbinek
- Berbeć
może kup nowe za jakies grosze
Ostatnio edytowano 22 paź 2012, o 20:34 przez Emiczka, łącznie edytowano 1 raz
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
emiczk post nie na temat... koles o lince ty o podswietleniu...
Do autora nie masz wg ciepła czy leci tylko cos rzezi na przełaczniku. Sam napisałes ze linka wyskoczyła pokombinuj a jak nie to sprubuj kupic uzywke drogo nie ma
Do autora nie masz wg ciepła czy leci tylko cos rzezi na przełaczniku. Sam napisałes ze linka wyskoczyła pokombinuj a jak nie to sprubuj kupic uzywke drogo nie ma

-

scyzormks - Gaduła
Panel sterowania nawiewem wersja GTI
Witam
Czy panel sterowania nawiewem w wersji 2.0 GTI różni się czymś od zwykłych wersji lub wersji bez klimatyzacji ?
Czy panel sterowania nawiewem w wersji 2.0 GTI różni się czymś od zwykłych wersji lub wersji bez klimatyzacji ?
- Popo
- Berbeć
Witam
Nie ma róznicy czy panel z 1.4 czy z 2.0. Kształt wszystkie maja taki sam
Różnica jest tylko w tym ze panel od klimy ma napisane w dolnym lewym roku AIRcondition
Panel od Thermotroniku (z Vento) ma dodatkowo ikonki stopni. ( mozna powiedzieć ze taki bajer)
-

K@mil - POMOCNIK

Ńie jest trudno zrobić tylko trudno to opisać, trza dać to komuś wprawnemu do ręki jeśli nic się ni połamało zanadto to w trymiga sie zrobi. Niestety nie dam rady porobić fotek nie mam juz GTI tylko Vento z termotronikiem czyli inny panel
- pablomed
- Members
K@mil napisał(a):Panel od Thermotroniku (z Vento) ma dodatkowo ikonki stopni. ( mozna powiedzieć ze taki bajer)
Temat stary, ale sprostuję - to nie jest bajer. Thermotronic ma za zadanie utrzymywać zadaną pokrętłem temperaturę, taka "klima" na chłodne dni. Nie chłodzi, a ogrzewa.
-

k0nr4d - Gaduła
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy