Moderator: Moderator

nigdzie, masz sprawny silnik diesla który mało ciepła tworzy, skoro oba węże są zimne to termostat trzyma, prawdopodobnie jest dobry. Nie oszczędzaj go tek to się rozgrzejekamilwood napisał(a):temtepatura pokazywała 50 stopni otworzyłem maskę i chłodnica oraz węże od niej były zimne czyli termostat trzyma więc gdzie jest problem??

pablomed napisał(a):nigdzie, masz sprawny silnik diesla który mało ciepła tworzy, skoro oba węże są zimne to termostat trzyma, prawdopodobnie jest dobry. Nie oszczędzaj go tek to się rozgrzejekamilwood napisał(a):temtepatura pokazywała 50 stopni otworzyłem maskę i chłodnica oraz węże od niej były zimne czyli termostat trzyma więc gdzie jest problem??
przyczyną nie był termostat, nie był też czujnik, lecz własna głupota.Zdemontowałem całą pompe wody żeby zobaczyć czy przypadkiem coś w niej nie padło i sprawdzić termostat ( jednak jest Wahler) rozebrałe wszystko było w normie, ale nie pasowało mi w którą strone kręcą się łopatki od pompy, co się okazało pasek od alternatora był źle założony i kręcił pompe w przeciwnym kierunku,założylem tak jak należy po 7-8 km temp. wskazuje delikatnie przed 90 nie idzie w góre czasami delikatnie spadnie jak troche przydepne ale to przez otworzenie dużego obiegu i za chwile znowu wraca do stojego stanu. Wszystkim którzy zainteresowali się moim problemem bardzo dziękuje 
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości