mam taki problem. Auto pokazuje stopni 70. Weze od nagrzewnicy obydwa cieple tak jak waz od chlodnicy gorny. A dolny od chlodnicy zimny. A leci tylko chlodne powietrze z nawiewu. Co to moze byc? PomocyModerator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
70stopni woda a w aucie zimno golf3 gti
cze chlopaki
mam taki problem. Auto pokazuje stopni 70. Weze od nagrzewnicy obydwa cieple tak jak waz od chlodnicy gorny. A dolny od chlodnicy zimny. A leci tylko chlodne powietrze z nawiewu. Co to moze byc? Pomocy
mam taki problem. Auto pokazuje stopni 70. Weze od nagrzewnicy obydwa cieple tak jak waz od chlodnicy gorny. A dolny od chlodnicy zimny. A leci tylko chlodne powietrze z nawiewu. Co to moze byc? Pomocy- tomek:)
- Czytacz
a kiedy czyściłeś filtr pyłkowy? ten w podszybiu?
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-

mkkay - Members
no j/w jeszcze gąbka też może być,
ewentualnie odkręć półkę/schowek pod deską i poszukaj czy wszystko jest dobrze poskładane,
przyczyn może być kilka,
zapowietrzona nagrzewnica, pozatykana nagrzewnica, nieszczelna klapka (gąbka), filtr pyłkowy, dolot z filtra zatkany np liśćmi trzeba po kolei szukać.
ewentualnie odkręć półkę/schowek pod deską i poszukaj czy wszystko jest dobrze poskładane,
przyczyn może być kilka,
zapowietrzona nagrzewnica, pozatykana nagrzewnica, nieszczelna klapka (gąbka), filtr pyłkowy, dolot z filtra zatkany np liśćmi trzeba po kolei szukać.
-

mkkay - Members
dokładnie termostat do wymiany bo jest widać cały czas uchylony albo jak kto woli niedomknięty,
tylko jak kupisz nowy to zanim założysz to sprawdź w gorącej wodzie z jakimś termometrem czy działa prawidłowo bo ja ...................kupiłem niedziałający i silnik przegrzałem
tylko jak kupisz nowy to zanim założysz to sprawdź w gorącej wodzie z jakimś termometrem czy działa prawidłowo bo ja ...................kupiłem niedziałający i silnik przegrzałem

-

mkkay - Members
Tylko chlopaki sluchajcie. Mi trzyma nonstop 70stopni podczas jazdy i waz dolny od chlodnicy jest zimnY Na postoju wskoczy nawet do 110stopni. Ale w czasie jazdy spadnie do 70Stopni. co to moze byc termostat? Jak woda miala 110 stopni to nie wiem czy dolny waz byl cieply. Nie mialem okazi sprawdzic. Uklad chyb nie zapowietrzony bo weszlo ponad 5l plynu chlodniczego.
- tomek:)
- Czytacz
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy