Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
termostaty mają różne temperatury otwarcia i zamknięcia, może masz jakiś z niską temp. otwarcia?
poza tym stare wachlery miały taką gumkę albo inaczej kołnierz z gumy i jak ta guma sparcieje to wtedy widać otworki na obwodzie tej części co zamyka, mam gdzieś taki termostat stary schowany
poza tym stare wachlery miały taką gumkę albo inaczej kołnierz z gumy i jak ta guma sparcieje to wtedy widać otworki na obwodzie tej części co zamyka, mam gdzieś taki termostat stary schowany
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-

mkkay - Members
tomek:), jeśli dolny wąż jest zimny znaczy że termostat zamknięty, czyli działa, a to że w tym momencie masz 70 stopni na blacie to może czujnik temperatury być uszkodzony lub licznik. Albo za delikatnie jeździsz żeby się rozgrzał. Możesz szukać lepszego termostatu ale w tym temacie jest kiepsko, nie chcę żebyś się narobił a kolejny jaki kupisz będzie taki sam albo gorszy ale jak chcesz.
Gumka na kołnierzy to uszczelka, są dwa rodzaje tych uszczelek albo zakłada się taką na kołnierz z naciętym rowkiem albo oring - to i to jest dobre, jakby sparciała toby był wyciek płynu pod auto więc kolega wyżej chyba nie wie o czym pisze.
Termostaty z otworkami które służą szybszemu odpowietrzeniu po zalaniu płynem były nawet fabrycznie montowane, taki 3-4 mm otworek nie robi szkody jeśli o nadmierne schłodzenie chodzi.
O klapce w nawiewach masz wszystko opisane na forum, można się dobrać od strony kanału dmuchawy od prawej po jego odjęciu od obudowy nagrzewnicy.
Gumka na kołnierzy to uszczelka, są dwa rodzaje tych uszczelek albo zakłada się taką na kołnierz z naciętym rowkiem albo oring - to i to jest dobre, jakby sparciała toby był wyciek płynu pod auto więc kolega wyżej chyba nie wie o czym pisze.
Termostaty z otworkami które służą szybszemu odpowietrzeniu po zalaniu płynem były nawet fabrycznie montowane, taki 3-4 mm otworek nie robi szkody jeśli o nadmierne schłodzenie chodzi.
O klapce w nawiewach masz wszystko opisane na forum, można się dobrać od strony kanału dmuchawy od prawej po jego odjęciu od obudowy nagrzewnicy.
- pablomed
- Members
pablomed, wiem o czym piszę widać nie spotkałeś się jeszcze z takim termostatem,
ja nie pisałem o oringu który uszczelnia tylko o czymś innym
popatrz na zdjęcie, widzisz otworki na części która powinna się otwierać?
i ten tależyk powinien być po obwodzie oblany gumą i jak ona sparcieje to wtedy widać te dziurki
Uploaded with ImageShack.us
ja nie pisałem o oringu który uszczelnia tylko o czymś innym
popatrz na zdjęcie, widzisz otworki na części która powinna się otwierać?
i ten tależyk powinien być po obwodzie oblany gumą i jak ona sparcieje to wtedy widać te dziurki
Uploaded with ImageShack.us
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html
-

mkkay - Members
chlopaki nie klocie sie
wszyscy racje maja
i Mam Takie Pytanie: jakiej firmy termostat polecicie? Moze BEHR-THOMSON ? bo taki termostat posiadam prawie nowy, i sprawny, tylko zastanawiam sie czy warto go wkladac,czy lepiej kupic jakies innej firmy?
wszyscy racje maja
i Mam Takie Pytanie: jakiej firmy termostat polecicie? Moze BEHR-THOMSON ? bo taki termostat posiadam prawie nowy, i sprawny, tylko zastanawiam sie czy warto go wkladac,czy lepiej kupic jakies innej firmy?- tomek:)
- Czytacz
mkkay, spoko kolego fakt nie spotkałem się, ale pokazałeś na fotce (rozumiem że dla przykładu) termostat nie do auta autora tematu więc zostawmy to.
tomek:), fabrycznie miałem tej właśnie firmy, dwa lata temu wymieniając szarpnąłem się na stówkę i kupiłem termostat w ASO z wybitymi literami BT, może to ta sama firma, był strzała nie wart od początku w trasie miałem 70 stopni. Teraz właśnie założyłem nie polecany w necie termostat Vernet, i w sumie jest nieźle, trzyma w trasie te 80 stopni co już uważam za sukces.
tomek:), fabrycznie miałem tej właśnie firmy, dwa lata temu wymieniając szarpnąłem się na stówkę i kupiłem termostat w ASO z wybitymi literami BT, może to ta sama firma, był strzała nie wart od początku w trasie miałem 70 stopni. Teraz właśnie założyłem nie polecany w necie termostat Vernet, i w sumie jest nieźle, trzyma w trasie te 80 stopni co już uważam za sukces.
- pablomed
- Members
jeśli w czymś pomoże
taka sytuacja 
taka sytuacja 
-

erbi - Czytacz
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy