Uważam ,że do normalnej jazdy opony niższej klasy wystarczą...Do sportowych aut ,sportowe opony prawda? O to mi chodzi. Jak ktoś ostro daje ,to wiadomo,że wtedy lepiej jak jeździ na lepszych oponkach. Tylko o to mi chodziło. PozdrawiamModerator: Moderator
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
OPIk ,,Powiedz to kierowcom wyscigowym w samochodach bez zadnej elektroniki i oponach wyscigowych za gruby hajs '' a czy ja napisałem coś o sportowych samochodach? Chcesz powiedzieć ,że nasze golfy to sportowe auta
No bez przesady
Uważam ,że do normalnej jazdy opony niższej klasy wystarczą...Do sportowych aut ,sportowe opony prawda? O to mi chodzi. Jak ktoś ostro daje ,to wiadomo,że wtedy lepiej jak jeździ na lepszych oponkach. Tylko o to mi chodziło. Pozdrawiam
Uważam ,że do normalnej jazdy opony niższej klasy wystarczą...Do sportowych aut ,sportowe opony prawda? O to mi chodzi. Jak ktoś ostro daje ,to wiadomo,że wtedy lepiej jak jeździ na lepszych oponkach. Tylko o to mi chodziło. Pozdrawiampuma i wszystko jasne;)
-

puma - Badacz tematu
- Rocznik: 1994
- Silnik: 1.6 ABU
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
puma napisał(a):OPIk ,,Powiedz to kierowcom wyscigowym w samochodach bez zadnej elektroniki i oponach wyscigowych za gruby hajs '' a czy ja napisałem coś o sportowych samochodach? Chcesz powiedzieć ,że nasze golfy to sportowe auta![]()
No bez przesady
Uważam ,że do normalnej jazdy opony niższej klasy wystarczą...Do sportowych aut ,sportowe opony prawda? O to mi chodzi. Jak ktoś ostro daje ,to wiadomo,że wtedy lepiej jak jeździ na lepszych oponkach. Tylko o to mi chodziło. Pozdrawiam
wiem o co Ci chodziło, nie twierdzę że Golf to sportowy samochód, tylko napisałeś że elektronika nadrobi to co słabe opony zepsują. Tylko, że to nie jest prawda, z gówna bata nie ukręcisz jak to mawiają. Elektronika może pomóc, ale fizyki nie oszukasz, jak opona będzie miała przyczepność kostki chodnikowej to i 30 najwymyślniejszych systemów nic nie da

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
No tak zgadzam się. Tylko ja dalej nie widzę sensu kupować jakiś mega wypasionych opon do golfa. Skoro opony ze średniej półki moim zdaniem zdecydowanie będą ok. Powiem tak wolę nową opone klasy średniej niż używaną paroletnią lepszej firmy. Jednak to wszystko zależy od stylu jazdy. Jak ktoś daje po garach ,to wiadomo ,albo nerwowo prowadzi ,to wiadomo ,że klasa opon jest ważna. Także to nie jest tak że się z Tobą nie zgadzam. Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-12-13, 11:27 ]
A co to elektroniki to fakt. Uważam ,że słabemu kierowcy nawet 10-tki systemów nie pomoże.
[ Dodano: 2012-12-13, 11:27 ]
A co to elektroniki to fakt. Uważam ,że słabemu kierowcy nawet 10-tki systemów nie pomoże.
puma i wszystko jasne;)
-

puma - Badacz tematu
po 1 opony zimowe to podstawa. szczegolnie przy napedzie na 1 os
po 2 lepiej nowe tansze niz uzywane lepszej firmy. guma twardnieje a w zimowkach wazne zeby miec miekka gume
po 3 idelane rozwiazanie to nowe opony dobrej firmy ale np w kopnym sniegu najlepiej sprawują sie nalewki. jak ktos jedzi 1000 2 tys km mc niema sensu wsadzać super
czyli ogolnie w zaleznosci ile kto jezdzi i jaki ma budżet dobiera sobie opony
po 2 lepiej nowe tansze niz uzywane lepszej firmy. guma twardnieje a w zimowkach wazne zeby miec miekka gume
po 3 idelane rozwiazanie to nowe opony dobrej firmy ale np w kopnym sniegu najlepiej sprawują sie nalewki. jak ktos jedzi 1000 2 tys km mc niema sensu wsadzać super
czyli ogolnie w zaleznosci ile kto jezdzi i jaki ma budżet dobiera sobie opony
- marcinkazimierz
- Gaduła
Słyszałem właśnie o tym,że nalewki są coraz lepsze i to już nie to samo co 20 lat
Jednak ja już zamówiłem nowe oponki. Dębica Frigo 2 185. W zupełności mi wystarczą
puma i wszystko jasne;)
-

puma - Badacz tematu
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Opik dzięki ,ale już to widziałem. Myślałem że będziesz odradzał kupno nalewek ,a tu proszę
Ja już czekam na swoje Dębice. Dzięki wszystkim za pomoc
Ja już czekam na swoje Dębice. Dzięki wszystkim za pomocpuma i wszystko jasne;)
-

puma - Badacz tematu