wszystko jeszcze zalezy od Et fegi i od jej szerokosciModerator: Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
ja mam 17 i 4x 205 na 40 no i powiem ze jak 4 osoby i wieksze nierówności to trze tyl, dodam ze mam kita i z tyłu wsadzone gumy usztywniające bo wczesniej tarlo nawet jak byly 2 osoby
wszystko jeszcze zalezy od Et fegi i od jej szerokosci
wszystko jeszcze zalezy od Et fegi i od jej szerokosci-

misiekkf - Berbeć
Ja mam ET35 a szerokośc chyba 8J jesli to to
też mam kit lecz moge regulować wysokosc na amortyzatorze tylnim
i mam go na maksa
+ gumy w sprężynie
ale co do gum to chyba sa specjalnie do sportowcyh sprężyn dobrze mowię ?
też mam kit lecz moge regulować wysokosc na amortyzatorze tylnim
i mam go na maksa
+ gumy w sprężynie
ale co do gum to chyba sa specjalnie do sportowcyh sprężyn dobrze mowię ?- greg_117
- Gaduła
Jak mozna do golfa 3 dawac fele 17 przeciez to nie wyglada wogole jak taczka na kolach od traktora albo jak czolg takie jest moje zdanie max 16
- papi90
- Badacz tematu
nie kolego też tak nie mów bo ja też miałem 17" i fajnie to naprawde wyglada tylko trzeba dobrze opuścić auto. teraz jade na 16" i też jest gitara ale 17" chyba ładniej wyglądają sam nie wiem. tylko na 16" niżej auto usadze
Widziałem gosci co 18" wpychają sam wsadziłem też na przymiarke ale to juz przegiecie
Widziałem gosci co 18" wpychają sam wsadziłem też na przymiarke ale to juz przegiecie-

GranuL - Gaduła
zacny11 napisał(a):na polskie drogi to 50 minimum wysokośc a nie 45...chyba ze chcesz czesto naprawiać alusy...
takie gadanie ja latam już pare lat na niskich profilach i jakos nie miałem jeszcze konieczności naprawy któregos z kilku kompletów kół jakie sie przewineły przez moje rece. Poprostu trzeba jeżdzić z wyczuciem, a nie jak widze wjezdzanie na predkości na kraweżnik a potem nagle felgi krzywe

-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
ja latam już pare lat na niskich profilach i jakos nie miałem jeszcze konieczności naprawy któregos z kilku kompletów kół
Nie mówię że każdy kierowca będzie naprawiał swoje alusy po jednym przejeździe bo to zależy od umiejętności oraz jakie drogi masz w swojej okolicy...osobiście bardzo podobają mi się niskoprofilówki ale nie do przesady...max 40
pzdr
-

zacny11 - Czytacz
Podepnę się pod temat - chcę kupić alumki do swojego Varianta i zastanawiam się nad zestawem 17" z oponami 215/45/R17. Wiem, że te felgi już jeździły w Golfie GT tylko nie wiem jak z zawieszeniem - ja mam standardowe. Jak to widzicie? Będzie tarło?
Pokażę, jak to wyglądało w GT:
Pozdrawiam!
EDIT:
Poczytałem tu i ówdzie i dochodzę do wniosku, że to nie przejdzie. Zeskoczę lepiej na 15" lub 16", tylko jakie oponki żeby nie obcierało (zawieszenia nie chcę ruszać)? Szukać BBSów Formula na 195/50/R15 czy lepsze jakieś pięcioramienne (wg. mnie lepiej się prezentują na kombiku)?
Pokażę, jak to wyglądało w GT:
Pozdrawiam!
EDIT:
Poczytałem tu i ówdzie i dochodzę do wniosku, że to nie przejdzie. Zeskoczę lepiej na 15" lub 16", tylko jakie oponki żeby nie obcierało (zawieszenia nie chcę ruszać)? Szukać BBSów Formula na 195/50/R15 czy lepsze jakieś pięcioramienne (wg. mnie lepiej się prezentują na kombiku)?
- innotic
- Czytacz