Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
pewnie że można zakładać felgi z większym otworem. przecież do większości felg aluminiowych zakłada się pierścienie centrujące i jest ok, ja ma plastikowe i jakoś żadnych problemów nie widzę ...felgę trzymają śruby a nie piasta a jak komuś rzucało kołem po założeniu felg z większym otworem to znaczy że miał koła niewyważone i tyle...najważniejsze jest żeby pasował rozstaw śrub, ot cała filozofia 

-

mani51 - Members
Mani też tak myślałem! Fele były wyważane na wyważarce Beisbarth MT-420 (świeżo po kalibracji) u ziomka - wulkanizatora. Wyważenie na 100% 0-0!. Poszło mało naklejanych ciężarków (więc felgi raczej proste). Jedyna opcja to brak owego pierścienia centrującego. Skołuję je dopiero po świętach i dam odpowiedź, czy objawy ustały. Pozdro dla maniaków Aut dla Ludu
Vw-mania się zbliża : 
Vw-mania się zbliża : 
- qciejek
- Berbeć
qciejek, te pierścienie mają za zadanie ustawić dobrze felgę przed dokręceniem więc bez nich trzeba się przyłożyć do przykręcania tzn przykręcić delikatnie, obrócić kołem, uderzyć żeby się śruby ułożyły jak trzeba i dopiero dokręcić na dobre...tak jak pisałem ja mam plastikowe pierścienie więc one za bardzo nie trzymają
-

mani51 - Members