Moderator: Moderator
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
uznajmy ze nie bylo tego przykladu (wsadzenie zarowek 24 V do instalacji 12 V)
polecam zamontowac przekazniki zarowek i kupic porzadne zarowki philips lub osram
polecam zamontowac przekazniki zarowek i kupic porzadne zarowki philips lub osram
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
przekaznik tak jest na allegro ale trzeba taka mini instalacje zrobic z przekaznikow jest opis na forum
bosch przereklamowany jest czesto kup philips blue vision
bosch przereklamowany jest czesto kup philips blue vision
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Tak jak kolega jeden wspominał Philips np. Blue Vision /lub 3 in 1- te miałem teraz mam Osram Night Breaker i też są rewelacyjne - wychodzą trochę taniej od Philipsa 

Mój samochód: moj-golf/moj-golfik-1-4-t2418.html
-

sebik85 - Badacz tematu
Bardzo dobrymi żarówkami są Philips X-treme Vision - tylko trochę drogo wychodzi. Bardzo dobre są też Ring Xenon Ultima - to są to żarówki mało znanego polskiego producenta tylko, że są droższe od Philipsów - ok. 100zł komplet. Jak kolega wyżej pisał Osram Night Breaker także polecam. Są jeszcze Tungsram Megalight - najtańsze z tych porównanych i też są bardzo dobre. Wszystko oczywiście będzie cacy pod warunkiem, że Twoje odbłyśniki są w dobrej kondycji bo nawet najlepsze żarówki nie będą dobrze świecić w zużytej lampie.
A żarówki w lampach niedzielonych były bodajże H4 a w dzielonych lampach H1.
A żarówki w lampach niedzielonych były bodajże H4 a w dzielonych lampach H1.
Ostatnio edytowano 18 gru 2012, o 23:27 przez Stealth, łącznie edytowano 1 raz
-

Stealth - Members
jak lampa na H7 to logiczne, że tylko na H7 i żadnej innej nie wsadziszi jakie przeważnie wchodzą w gniazdo H7 czy inne?
trojeczkaGT napisał(a):polecam zamontowac przekazniki zarowek
osobiście polecam:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... iate%C5%82
-

prezesik - Members
Ja obecnie mam wsadzone na mijania 55W / 12 V Blue jakieś dałem około 40 zł
do długich wsadziłem 110W bodajże i jest spory efekt , wada że można spalić przekaźnik i kostkę a do tego przegrzać lustro w lampie ale nie używam za długo długich , jedynie na parenaście sekund i mi się nie przegrzewają .
do długich wsadziłem 110W bodajże i jest spory efekt , wada że można spalić przekaźnik i kostkę a do tego przegrzać lustro w lampie ale nie używam za długo długich , jedynie na parenaście sekund i mi się nie przegrzewają .
-

Szheyk - Badacz tematu