Od pewnego czasu zastanawia mnie mój wskaźnik paliwa-od kiedy tankuje do pełna.
Za każdym razem kiedy wskazówka jest na ostatniej czerwonej kresce lub nawet czarnej po tankowaniu do pełna wchodzi mi 44/42 litry, co daje, że w baku nadal mam powyżej 10, jeśli bak ma 55l. czy to jest normalne,że wskaźnik końcówy paliwa tak oszukuje??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

darkmen21 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
Normalne. Golfy 3 miały taką tendencje. Wskaźnik jest tylko sugerowaną ilością. Dopiero mk IV miały dokładne liczniki.
- Maras271086
- Czytacz
w golfie III wszystko jest nie dokłądne i wskaźnik paliwa i czujnik temperatury
zaruszaj samochodem to zobaczysz że przybędzie paliwa 
zaruszaj samochodem to zobaczysz że przybędzie paliwa 
- PabloSBT
- Members
\killah napisał(a):zatankuj do pełna przejedź 100 km znowu do pełna
oblicz spalanie
olej wskaźnik
hehe, wiesz co ja non stop tankuje do pełna i wtedy obliczam spalanie:
100km*ile weszło/dystand przejechany, także spalanie wychodzi mi okolo 8,2 w miescie,ale chodzi o to ze jade teraz do niemiec i kiedy tu szukac tankstelle skoro koncuwa niby,a tam jeszcze 15 litrów jest
toście mnie pocieszyli:(
-

darkmen21 - Members
-

marcinkoz2910 - Members
zależy też jaki masz licznik. na starym typie pokazuje dokłaniej ale wskazówka podnosi sie bardzo pomału. Znowu na nowszym typie pokazuje bardzo źle. ostatnio miałem jedną kreskę czerwoną a autko buuu i na bucikach po paliwko. Załorzyłem żaróweczkę rezerwy i teraz wiem że jak się zaświeci to nie zrobie więcej jak 50 km
Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców moj-golf/mk3-cl-by-dj-darco-t21179.html
-

DJ_DARCO - Czytacz
mam auto z 96 licznik z piktorgamami bez podswietlanych zaroweczkami nadruków, i na jednej kresce czerwonej mam ok.16 litrów paliwa.i nie mam kontrolki rezerwy paliwaDJ_DARCO napisał(a):Znowu na nowszym typie pokazuje bardzo źle. ostatnio miałem jedną kreskę czerwoną a autko buuu i na bucikach po paliwko

-

darkmen21 - Members
kontrolka Ci nie świeci bo nie masz wsadzonej żaróweczki. wystarczy wyciągnąć licznik i wsadzić żaróweczkę w pierwszy od prawej wolny otworek zaraz obok wskaźnika paliwa
Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców moj-golf/mk3-cl-by-dj-darco-t21179.html
-

DJ_DARCO - Czytacz
DJ_DARCO napisał(a):kontrolka Ci nie świeci bo nie masz wsadzonej żaróweczki. wystarczy wyciągnąć licznik i wsadzić żaróweczkę w pierwszy od prawej wolny otworek zaraz obok wskaźnika paliwa
jakbyś poczytał ten temat
elektryka/kontrolka-rezerwy-paliwa-t3244.html to byś wiedział, że nie każdy licznik ma kontrolkę 
-

sirGrzesio - Gaduła
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
sirGrzesio, no nie ważne,może nie doczytal, jednak faktem jest że lampka rezerwy i tak jest mało ważna i dokładna skoro wskaźnik i tak zaniża poziom paliwa 
-

darkmen21 - Members