1. Jak podłączyć ringi aby zapalały się jako światła dzienne ?
2.Czy ktoś ma schemat podłączenia Xenonów do Golf 3 z ANGEL EYES.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Ringi i Xenony
Zgarniacz śniegu naprawiony
Zapłaciło państwo POLSKIE
Zapłaciło państwo POLSKIE-

kedar - Czytacz
1. Jak podłączyć ringi aby zapalały się jako światła dzienne ?
nie ma takiej możliwości. Ringi możesz co najwyżej użyć jako świateł postojowych ponieważ Sonary nie mają homologacji RL (czyli świateł do jazdy dziennej).
2.Czy ktoś ma schemat podłączenia Xenonów do Golf 3 z ANGEL EYES.
żarnik podłączasz do przetwornicy, a przetwornicę do przewodów świateł mijania. Wszystko

Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom 

-

RAQnio_V - Badacz tematu
I nie wiem czy warto podlaczac xenony bo za to chyba dowod zabieraja
czy sie myle ?
czy sie myle ?Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
w mojej okolicy to miśki chyba były nadgorliwe
w ciągu miesiąca zabrali mi dowód za kseny 3 razy aż mi sie znudziło i wsadziłem żarniki jako światła drogowe
i spokój jak narazie

w ciągu miesiąca zabrali mi dowód za kseny 3 razy aż mi sie znudziło i wsadziłem żarniki jako światła drogowe
i spokój jak narazie

Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców moj-golf/mk3-cl-by-dj-darco-t21179.html
-

DJ_DARCO - Czytacz
W między czasie poczytalem trochę na stronie http://ck222s.bithal.de/ck222web/angeleyes.htm i doszedłem do wniosku że warto spróbować bo efekt może być zabójczy
Postaram się wkleić foto gdy skończę.
[ Dodano: 2011-08-20, 08:39 ]
Nie mam zwykłych lamp ale Angel i jest tam przecież szkło powiększające. Gdy jeżdżę na zwykłych żarówkach H1 to w nocy pole widzenia mam niezbyt duże. Widziałem kolesia który miał takie same lampy jak moje i włożone Xenony. Efekt piorunujący. Jakość i pole widzenia znacznie lepsza niż u mnie.
Postaram się wkleić foto gdy skończę. [ Dodano: 2011-08-20, 08:39 ]
trojeczkaGT napisał(a):I nie wiem czy warto podlaczac xenony bo za to chyba dowod zabierajaczy sie myle ?
Nie mam zwykłych lamp ale Angel i jest tam przecież szkło powiększające. Gdy jeżdżę na zwykłych żarówkach H1 to w nocy pole widzenia mam niezbyt duże. Widziałem kolesia który miał takie same lampy jak moje i włożone Xenony. Efekt piorunujący. Jakość i pole widzenia znacznie lepsza niż u mnie.
Zgarniacz śniegu naprawiony
Zapłaciło państwo POLSKIE
Zapłaciło państwo POLSKIE-

kedar - Czytacz
kedar napisał(a):Nie mam zwykłych lamp ale Angel i jest tam przecież szkło powiększające. Gdy jeżdżę na zwykłych żarówkach H1 to w nocy pole widzenia mam niezbyt duże. Widziałem kolesia który miał takie same lampy jak moje i włożone Xenony. Efekt piorunujący. Jakość i pole widzenia znacznie lepsza niż u mnie.
fak jest duzo lepsza widocznosc na xenonach
ja mam lampy h4 na bixenonie na stacji nawet czlowiek robiacy mi przeglad sie nie czepial tylko jeszcze mi je ustawial jezdze juz 3 rok i nikt sie do tego nie czepil wiem ze to nie legal ...
tak samo jest z kazdymi innymi lampami nie zaleznie czy maja soczewke czy nie czy maja gladkie szklo czy tez nie do xenonu nie dosc ze musi byc spryskiwacz to rowniez samopoziomowanie ...
moim zdaniem lepiej zamontowac przekazniki a do tego jakies dobre zarowki marki osram czy philips za to twoj dowod na pewno nie wyladuje w wydziale komunikacji i nie bedziesz nikogo oslepial
tak samo przy jakimkolwiek wypadku nawet nie z twojej winy jezeli ktos sie dopatrzy ze xenon byl wmontowany w lampy nie przeznaczone do tego to zawsze moga przyszyc tobie ta latke winnego
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
danny.tcz napisał(a):nie dosc ze musi byc spryskiwacz to rowniez samopoziomowanie ...
a co powiesz na starsze modele BMW które miały xenon, soczewkę, spryskiwacze i NIE miały samo poziomowania??
kedar napisał(a):Nie mam zwykłych lamp ale Angel i jest tam przecież szkło powiększające.
znaczy soczewkę
co to ma za znaczenie czy zwykły klosz halogenowy czy soczewka?? Lampa nie ma homologacji na xenon i koniec tematu.
To czy poleci dowód czy nie zależy tylko od szczęścia i od niczego więcej...
danny.tcz napisał(a):moim zdaniem lepiej zamontowac przekazniki a do tego jakies dobre zarowki
a co to zmienia bo nie jestem w temacie

-

RAQnio_V - Badacz tematu
RAQnio_V napisał(a):Lampa nie ma homologacji na xenon i koniec tematu.
Dokładnie. Lampa przystosowana pod xenon ma odpowiednio wyprofilowaną przesłonę, inną niż w lampach przystosowanych do zwykłych żarówek (mowa o soczewkach, bo wkładanie xenonu do zwykłych lamp na odbłyśniku w ogóle nie mówię, bo to masakra). Bez tej przesłony żarnik będzie był po oczach.
RAQnio_V napisał(a):a co to zmienia bo nie jestem w temacie
Jeżeli instalacja niedomaga i do żarówek nie dochodzi odpowiednie napięcie, to założenie przekaźników rzeczywiście potrafi być widoczne w jakości świecenia, ale jeżeli instalacja jest w dobrym stanie i te 12V dochodzi do żarówek, to raczej różnicy na przekaźnikach nie będzie.
-

Snejk18 - Fanatyk
Snejk18 napisał(a):Jeżeli instalacja niedomaga i do żarówek nie dochodzi odpowiednie napięcie, to założenie przekaźników rzeczywiście potrafi być widoczne w jakości świecenia, ale jeżeli instalacja jest w dobrym stanie i te 12V dochodzi do żarówek, to raczej różnicy na przekaźnikach nie będzie.
dzięki za info
pozdroo

-

RAQnio_V - Badacz tematu