tak podepne sie jeszcze w sprawie naszych lamp angel eyes w krakowie jakiś nadgorliwy policjant chciał mi zabrać dowód rejestracyjny za moje przednie lampki? mógł to zrobić czy zalewał? nie odebrał mi w końcu dowodu bo go wyśmiałem ale jest coś czego tym lampom brakuje?Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
xenon nie musi być na soczewce. niektóre modele megane i jakieś volvo ma xeny (oryginalne) na zwykłych (fabrycznych) lustrach oczywiście gładkie szkło i spryski i poziomowanie musi być takie wymogi. co do przekaźników to dodatkowo musi być odpowiednio gruby kabelek bo energia pójdzie w ciepło nie w światło
tak podepne sie jeszcze w sprawie naszych lamp angel eyes w krakowie jakiś nadgorliwy policjant chciał mi zabrać dowód rejestracyjny za moje przednie lampki? mógł to zrobić czy zalewał? nie odebrał mi w końcu dowodu bo go wyśmiałem ale jest coś czego tym lampom brakuje?
tak podepne sie jeszcze w sprawie naszych lamp angel eyes w krakowie jakiś nadgorliwy policjant chciał mi zabrać dowód rejestracyjny za moje przednie lampki? mógł to zrobić czy zalewał? nie odebrał mi w końcu dowodu bo go wyśmiałem ale jest coś czego tym lampom brakuje?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców moj-golf/mk3-cl-by-dj-darco-t21179.html
-

DJ_DARCO - Czytacz
DJ_DARCO napisał(a):jest coś czego tym lampom brakuje?
do puki nie zamontujesz xenonu i nie podepniesz ringów masz w pełni homologowaną lampę.
DJ_DARCO napisał(a):xenon nie musi być na soczewce. niektóre modele megane i jakieś volvo ma xeny (oryginalne) na zwykłych (fabrycznych) lustrach oczywiście gładkie szkło i spryski i poziomowanie musi być takie wymogi.
Peugeoty też nie które miały xenon na zykłym odbłyśniku. Mój szef ma 607 i ma fabryczny xnenon. Tylko zapomniałeś dodać, że to tyczy się samochodów FABRYCZNIE w nie wyposażone
jak dołożysz sobie samemu tracisz homologację na lampy 
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom 

-

RAQnio_V - Badacz tematu
tak miałem na myśli oryginalnie montowane xeny
wiem że hella wypuściła kiedyś na rynek KIT do montażu xenów w mk3 ale to wychodziło 4 tysie 
wiem że hella wypuściła kiedyś na rynek KIT do montażu xenów w mk3 ale to wychodziło 4 tysie 
Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców moj-golf/mk3-cl-by-dj-darco-t21179.html
-

DJ_DARCO - Czytacz
RAQnio_V a ringi nie moga byc podpiete dodatkowo jako pozycja
bo w angel eyes jest tak ze z boku jest dioda i na gorze jest no i ringi na pozycji nie moga byc razem ?
bo w angel eyes jest tak ze z boku jest dioda i na gorze jest no i ringi na pozycji nie moga byc razem ?Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
trojeczkaGT, homologacja jest tylko na to co masz podpięte do standardowej wtyczki. Ringi i tą małą diodę na środku podpinasz z osobnej instalacji. Policja co prawda nie zawsze się o to czepia, ale jeśli jest kumaty policjant (co rzadko się zdarza) to będzie o tym wiedział 

Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom 

-

RAQnio_V - Badacz tematu
RAQnio_V napisał(a): homologacja jest tylko na to co masz podpięte do standardowej wtyczki. Ringi i tą małą diodę na środku podpinasz z osobnej instalacji.
A ja mam wpięte ringi do standardowej wtyczki.
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Nadwozie: 5-drzwiowe
ja ringi miałem podłączone pod standardową wtyczkę i świeciły normalnie po podaniu prądu na postojówki.RAQnio_V napisał(a):czaro, jak kupowałeś lampy to do ringów była osobna instalacja, czy podpiąłeś wtyczkę do lampy i ringi od razu świeciły
-

prezesik - Members
ja musialem calkiem przerobic wtyczki na takie plaskie
bo byly takie ni to kwadratowe ni okragle i ringi byly nie podlaczone wiec podlaczylem pod pozycje gratis
wiec normalna pozycja jest + ringi dla bajeru.
bo byly takie ni to kwadratowe ni okragle i ringi byly nie podlaczone wiec podlaczylem pod pozycje gratis
wiec normalna pozycja jest + ringi dla bajeru.Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Nadwozie: 3-drzwiowe
prezesik25, a przerabiałeś czy już po zakupie miałeś tak
[ Dodano: 2011-08-31, 21:50 ]
czaro, prezesik25, jeszcze jedna ważna sprawa. Macie sonary I czy II generacji
Bo wiem, że w I generacji nie które miały instalacje z ringów podpiętą do wtyczki. IIg. wszystkie miały instalację do ringów osobno.
[ Dodano: 2011-08-31, 21:50 ]
czaro, prezesik25, jeszcze jedna ważna sprawa. Macie sonary I czy II generacji
Bo wiem, że w I generacji nie które miały instalacje z ringów podpiętą do wtyczki. IIg. wszystkie miały instalację do ringów osobno.Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom 

-

RAQnio_V - Badacz tematu
Ringi i Xenony
Zakupiłem co trzeba aby zrobić z ringów światła dzienne ale lipa wyszła bo. Diody LED jakie dostałem mają za słabe światło aby było widoczne przez ringi. Poza tym samo mocowanie się jak to robił facet ze strony http://ck222s.bithal.de/ck222web/angeleyes.htm nie jest warte świeczki. Demontaż, przeróbka ... Postanowiłem że jednak kupie LEDy do jazdy dziennej. Są coraz tańsze i solidnie robione. Myślę że za miesiąc będzie założone. A diody LED do wnętrza pójdą jako oświetlenie dodatkowe przy otwieraniu drzwi
Jak skończę to pstryknę parę fotek i pokaże.
Co do Xenonów to sytuacja wygląda tak że kolega ma w Audi A6 założone bez poziomowania i jest ok. Przetwornica i żarówki H4. Idę w jego ślady he he
Pozdrawiam wszystkich co polepszają sobie widoczność bez uprzykrzania innym z naprzeciwka.
Jak skończę to pstryknę parę fotek i pokaże.
Co do Xenonów to sytuacja wygląda tak że kolega ma w Audi A6 założone bez poziomowania i jest ok. Przetwornica i żarówki H4. Idę w jego ślady he he
Pozdrawiam wszystkich co polepszają sobie widoczność bez uprzykrzania innym z naprzeciwka.
Zgarniacz śniegu naprawiony
Zapłaciło państwo POLSKIE
Zapłaciło państwo POLSKIE-

kedar - Czytacz
kedar napisał(a):Zakupiłem co trzeba aby zrobić z ringów światła dzienne ale lipa wyszła bo. Diody LED jakie dostałem mają za słabe światło aby było widoczne przez ringi.
Kup ringi CCFL
świecą niesamowicie, w końcu to też lampa wyładowcza
jak zennon 
Nie masz co zrobić z kasą
??
Zostań klientem stacji ASO
??
Zostań klientem stacji ASO

-

Kriss_Lodz - Czytacz