Chłopaki, może naprawdę ktoś chce kupić moje Depo? Sprzedam okazyjnie, lampy są praktycznie nówki.Moderator: Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
orpheus napisał(a):Chłopaki, może naprawdę ktoś chce kupić moje Depo? Sprzedam okazyjnie, lampy są praktycznie nówki.
ja jak sobie kupie nowe lampeczki na wiosne to swoje DEPO zostawie awaryjnie, jakby z przeglądem były problemy, albo przedewszystkim gdybym miał stłuczkę
ale jak woliszMoje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
PiJey, ale Hella ma homologację, i to E1 a nie E5 czy jeszcze mniej jak Depo więc myślę że na przeglądzie nie będzie problemu. A fotkę postaram się jakąś zarzucić, nie ma sprawy.
[ Dodano: 2008-01-03, 23:50 ]
nie wytrzymałem
teraz to ja mam światła!!!!!!!!!!!!!!! 
[ Dodano: 2008-01-03, 23:50 ]
nie wytrzymałem
teraz to ja mam światła!!!!!!!!!!!!!!! 
- orpheus
- Czytacz
-

Zico63 - Members
oto i on marek_kopa@wp.pl próbowałem wiadomością prywatna bo nie chcialem zawalać forum ale nie chce iść
pozdrawiam Zico63
[ Dodano: 2008-03-16, 14:13 ]
Zico63, dzieki za schemat i wogole, okazało się to bardzo proste, teraz jazda noca to przyjemność, jest duża różnica

pozdrawiam Zico63 [ Dodano: 2008-03-16, 14:13 ]
Zico63, dzieki za schemat i wogole, okazało się to bardzo proste, teraz jazda noca to przyjemność, jest duża różnica

-

marks - Berbeć
Zico63 napisał(a):Otóż przy przełączniku świateł (na kierownicy) należy wypiąć z kostki przewód żółty i połączyć z przewodem biało-czarnym, pozostawiając go w kostce. Światła mijania będą działać cały czas po włączeniu włącznika świateł (w tablicy) na poz. 2 (=D).
Właśnie czeka mnie taka "przeróbka" a że z elektryki jestem prawie zielony to dla pewności zapytam - trzeba wyjąć przełącznik świateł i tam znajdę ową kostkę z której mam wyjąć żółty i łączyć z czarno-białym? Czy może źle zrozumiałem i kostkę tę znajdę gdzie indziej?
Uprzejmie proszę o w miarę jasne i łopatologiczne instrukcje - nie chciałbym czegoś przypadkiem zepsuć

Life's simple.
Make your choice - and don't look back.
-

krootki - Czytacz
Należy rozkręcić obudowę kierownicy i tam są kostki do wyłącznika wycieraczek i świateł. Tą od świateł pozna Kolega po kolorach dochodzących do kostki: do wycieraczek np. nie idzie biały ani żółty. Ja kostkę odpinam i wyjmuję kabeleki i znimi pracuję - można też bez wyjmowania zlutować a ten do wyjęcia przeciąć i zaizolować, ale to rozwiązanie już na zawsze - bez możliwości powrotu do poprzedniego układu.
-

Zico63 - Members
Dzięki za dokładny opis, takiego mi było trzeba
Tymczasem chyba pojawił się inny problem. Na razie nie łączyłem jeszcze tych kabelków tylko podłączyłem lampy tak jak są żeby zobaczyć czy wszystkie żarówki świecą itp. No i święcą, aż za bardzo. Dlaczego? Już tłumaczę. Otóż postojówki świecą się cały czas, nawet jak włączę światła mijania to dalej się świecą. Pawel_ns, miałeś tak jak jeszcze lampki były u Ciebie? Czy połączenie tego żółtego i biało-czarnego kabelka przy kierownicy rozwiąże ten problem czy może to jednak problem oddzielny? Wolę zapytać zanim się zabiorę za lutowanie i wogóle..
Ps. jak skończę "wszystko" to oczywiście nie obejdzie się bez punkcika dla Zico63
Tymczasem chyba pojawił się inny problem. Na razie nie łączyłem jeszcze tych kabelków tylko podłączyłem lampy tak jak są żeby zobaczyć czy wszystkie żarówki świecą itp. No i święcą, aż za bardzo. Dlaczego? Już tłumaczę. Otóż postojówki świecą się cały czas, nawet jak włączę światła mijania to dalej się świecą. Pawel_ns, miałeś tak jak jeszcze lampki były u Ciebie? Czy połączenie tego żółtego i biało-czarnego kabelka przy kierownicy rozwiąże ten problem czy może to jednak problem oddzielny? Wolę zapytać zanim się zabiorę za lutowanie i wogóle..
Ps. jak skończę "wszystko" to oczywiście nie obejdzie się bez punkcika dla Zico63

Life's simple.
-

krootki - Czytacz
Oczywiście, jest to prawidłowe! Pozycyjne w każdym pojeżdzie od motoroweru po TIR-a świecą także przy każdym rodzaju świateł jak i same. Są to jak nazwa mówi pozycyjne, do określenia pozycji pojazdu.
-

Zico63 - Members
Racja, święta racja, głupek ze mnie.. Jakoś po prostu nigdy nie zwróciło to mojej uwagi, w żadnym dotychczasowym aucie nie było to tak widoczne i stąd moje zawachanie
Lampy jeszcze nie świecą jak należy - operacja przerwana z błahego powodu - zorientowałem się że nie mam cyny.. W najbliższym czasie kupię i zrobię wszystko jak należy - tzn. zgodnie z otrzymanymi tu instrukcjami
[ Dodano: 2008-06-05, 21:03 ]
W końcu się za to zabrałem, zrobiłem wszystko według instrukcji, oczywiście działa jak powinno
Ogromne dzięki za pomoc
Jak tylko znajdę gdzie i jak to się robi - kolega Zico63 dostanie dużego, zasłużonego punkta
[ Dodano: 2008-06-05, 21:10 ]
Robione na szybko telefonem zdjęcia prezentujące efekt końcowy
http://img516.imageshack.us/img516/2916/dsc00417xd3.jpg mijania
http://img293.imageshack.us/img293/2990/dsc00418ot3.jpg drogowe
Lampy jeszcze nie świecą jak należy - operacja przerwana z błahego powodu - zorientowałem się że nie mam cyny.. W najbliższym czasie kupię i zrobię wszystko jak należy - tzn. zgodnie z otrzymanymi tu instrukcjami
[ Dodano: 2008-06-05, 21:03 ]
W końcu się za to zabrałem, zrobiłem wszystko według instrukcji, oczywiście działa jak powinno
Ogromne dzięki za pomoc
Jak tylko znajdę gdzie i jak to się robi - kolega Zico63 dostanie dużego, zasłużonego punkta
[ Dodano: 2008-06-05, 21:10 ]
Robione na szybko telefonem zdjęcia prezentujące efekt końcowy
http://img516.imageshack.us/img516/2916/dsc00417xd3.jpg mijania
http://img293.imageshack.us/img293/2990/dsc00418ot3.jpg drogowe
Life's simple.
-

krootki - Czytacz