Witam
Mam problem z odpalaniem w deszczowe dni szczegolnie rano pozniej w ciagu dnia jak przeschnie jest ok. Poza tym mam wrazenie ze silnik nie rozwija pelnej mocy i czasami zdazy sie ze nierowno pracuje. Dodam ze kable, kopulka, palec nowe ok 2000 km, swiece max 5 tys km. zalozylem stare kable i to same kombinowalem tez ze swiecami i d... Co to moze byc sonda, cewka,zaplon?
PS Silnik 1.8 ABS silnik nie birze oleju wiec kompresja tez chyba ok.
Dziekuje za rady i pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Goral1985, slyszalem ze moze byc odpowiedzilany za nierowna prace silnika ale co ma wspolnego z odpalaniem gdy jest wilgotno badz w deszczowe dni? a jakby co jak go sprawdzic od razu wymienic czy jest jakis myk?
jeszcze dodam ze jak odpalam to po dosc dlugim kreceniu zaskakuje powoli jeden gar pozniej kolejny i kolejny ale tylko gdy jest wilgotno gdy jest sucho pali na dotyk
jeszcze dodam ze jak odpalam to po dosc dlugim kreceniu zaskakuje powoli jeden gar pozniej kolejny i kolejny ale tylko gdy jest wilgotno gdy jest sucho pali na dotyk
- PashkaGT
- Czytacz
a moze panowie kopółke tam gdzie chodzi palec przeczyscic i uszczelnic i świece przejzeć
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic 

-

Basior1997 - Members
mam pytanie czy czujnik temperatury z niebieska obwodka jest taki sam jak z zolta? bo mialem z zolta ale koles w sklepie wepchnal mi z niebieska i mowi ze to jest to samo a ze juz bylo pozno sobota nie chcialo mi sie jezdzic to kupilem i moze trochhe pomogle ale jeszcze wkreca sie jakos mulowato
- PashkaGT
- Czytacz
-

bart_GT - Members
a wiec zrob tak - otworz maske, wez w butelke po plynie do szyb nalej wody i zraszaj przewody kopulke itp (oczywiscie na odpalonym silniku) i patrz co sie dzieje - tak sam zlokalizujesz usterke 

-

bart_GT - Members