Nie odpala

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez trollu » 17 wrz 2014, o 23:14

jak rozrusznik jest wykończony to na krótko też nie ruszy. bierz pod uwagę to że może być dość drogo, u mnie niby szczotki siadły a wyszedł kompletny remont rozrusznika bo po rozebraniu okazało się żee bendiks tez ledwo żywy itd. jakbyś sam wyciągał rozrusznik to zwróć uwagę na miedzianą tulejkę na końcu wałka czy nie jest wytłuczona, rozrusznik w golfie nie ma głowiczki
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

 

Postprzez Skun » 20 wrz 2014, o 22:44

witam, powracam z moim tematem znowu ;/
wczoraj wyjąłem rozrusznik, i patrzyłem z kumplem czy kręci i rozrusznik jest sprawny jak go podpięliśmy to kręcił, będzie go trzeba wkręcić spowrotem. Czyli to będzie wina po stronie albo jakieś spięcie, alarm lub kostka od stacyjki? jak myślicie, jakieś propozycje co teraz sprawdzić? wiem że mogę do mechanika podjechać i sprawdzić ale to dopiero po 10 bym był w stanie a chciał bym aby autko chodziło jak najszybciej
PS. tutaj wrzucam zdjęcie alarmu jeżeli to coś pomoże: http://w110.wrzuta.pl/obraz/1UTUaMojrlC ... 6_202424_0
Bakam, bakam, pod zielonym godłem
Avatar użytkownika
Skun
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 15 wrz 2014, o 21:29
Lokalizacja: Bielsko Biała

Postprzez Gesiu_15 » 20 wrz 2014, o 22:58

jak rozrusznik sprawny to sprawdź kostkę stacyjki .

Aby ją sprawdzić ustaw auto na luzie , włącz zapłon . Kawałek kabla podłączasz pod aku do + a drugim końcem kabla dotykasz do rozrusznika (powinien być taki cienki kabel ) .

do rozrusznika są 2 + , jeden na stałe połączony do aku , drugim idzie impuls do stacyjki podczas odpalania i rozrusznik kręci .

Jak odpali to masz winowajcę .
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez MiroGti » 21 wrz 2014, o 07:45

Moim zdaniem to ten alarm ci coś miesza ja też jak kupiłem golfika miałem alarm ale pilot nie działał , pierwsze co zrobiłem to go wywaliłem bo raz się aktywował a raz nie wolałem takiej sytuacji jak ty nie doczekać , ale do rzeczy jak na krótko nie będzie tzn tak jak kolega wyżej pisał Gesiu_15 kabelek ten cienki od rozrusznika to + z kostki , i jeśli po przekręceniu nie pali to dwie opcje ,kostka lub ten alarm ma odcięcie na rozrusznik , z tego co czytałem to ten twój alarm nie cieszy się dobrą opinią ciągle się przeprogramowują , zobacz jeszcze czy wychodzi + ze stacyjki jak kręcisz, jak będzie to masz problem z alarmem ,kolor kabla taki przy stacyjce jak przy rozruszniku ten na wsuwkę ;-)
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html

Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Avatar użytkownika
MiroGti
Forumowy wyjadacz
 
Posty: 856
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 20:04
Lokalizacja: KDA
Rocznik: 97
Silnik: 2.0 AGG GTI
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Skun » 21 wrz 2014, o 18:13

rozrusznik wkręciłem spowrotem próbowałem go na krótko zapalić ale nic z tego, dzisiaj bylem u znajomego mechanika elektryki i jutro autko holuje do niego tak że zobaczymy co to będzie, ale z tego co mu opisałem to mówił że to wina alarmu jest prawdopodobnie ustawiony nie na odcięcie paliwa tylko na rozrusznik :przestraszony:
Bakam, bakam, pod zielonym godłem
Avatar użytkownika
Skun
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 15 wrz 2014, o 21:29
Lokalizacja: Bielsko Biała

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 10 gości

cron