nie dzialajace mfa ani licznik

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

nie dzialajace mfa ani licznik

Postprzez grochosky996 » 20 mar 2015, o 23:00

Witam posiadam mk3 1.9 afn i nie dziala mi afn a dzialal nie liczy kilometrów ani godziny predkosciomierz i obrotomierz i reszta wskazówek działa jakieś pomysly co to sie stało?
Avatar użytkownika
grochosky996
Berbeć
 
Posty: 20
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:54
Lokalizacja: czarnków

nie dzialajace mfa ani licznik

 

Postprzez klaudek669 » 20 mar 2015, o 23:20

Witam.

Jakiej firmy licznik i który rocznik?
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez grochosky996 » 20 mar 2015, o 23:22

Nie wiem jakiej firmy (jutro sprawdze) 96 rok
Avatar użytkownika
grochosky996
Berbeć
 
Posty: 20
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:54
Lokalizacja: czarnków

Postprzez klaudek669 » 20 mar 2015, o 23:26

No to sprawdź. Jeszcze możesz wejśc w menu serwisowe i podać mi dane z pozycji pierwszej i trzeciej. Jak w to wejść znajdziesz na forum.
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez grochosky996 » 21 mar 2015, o 16:01

niestety na liczniku nie pisze jakiej jest firmy a w tryb serwisowy nie chce wejsc... :cenzura:
Avatar użytkownika
grochosky996
Berbeć
 
Posty: 20
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:54
Lokalizacja: czarnków

Postprzez klaudek669 » 21 mar 2015, o 22:01

No to zobacz po obudowie. Strzelam że to TRW a godzina jaka jest? ileś tam minut po 11? :mrgreen:
Masz error na wyświetlaczu po włączeniu zapłonu? Zmienia się wgl coś na wyświetlaczu przebiegu po przekręceniu zapłonu czy ciągle jeden i ten sam stan km bez żadnych inspekcji.

Obrazek

Obrazek
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez grochosky996 » 24 mar 2015, o 22:49

Caly czas to samo pomaga tylko odlaczenie aku ale po jakims czasie znoeu sie to samo robi a licznik to patrzac po obudowie trw
Avatar użytkownika
grochosky996
Berbeć
 
Posty: 20
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:54
Lokalizacja: czarnków

Postprzez klaudek669 » 25 mar 2015, o 19:55

Można spróbować podstawić nowy wsad pamięci, może coś z tego będzie jak mówisz że po odłączeniu aku działa przez jakiś czas prawidłowo.

Zamiast aku odłączać możesz wyjmować przed ostatni bezpiecznik ze skrzynki - na jedno wyjdzie.
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez grochosky996 » 25 mar 2015, o 21:56

Kolejny problem zawitał przestaly dzialać swiatła (krotkie) jak sprawdzic czy wina lezy po stronie przełącznika?

Jak wygrać ten wsad pamięci? (Jestem zielony w tych sprawach )
Avatar użytkownika
grochosky996
Berbeć
 
Posty: 20
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:54
Lokalizacja: czarnków

Postprzez marcin123456 » 3 kwi 2015, o 17:46

Podłącze się pod temat:pacjent 3 1.8 mono wtrysk 93r. .Nagle padł prędkościomierz oraz nabijanie kilometrów dziennych i głównych(cały czas pokazuje ten sam stan). Dzisiaj zostały podmienione zegary i impulsator na drugi i bez zmian :kwasny:
Weszłem w tryb serwisowy licznika i o to co zczytałem:

1: 3838
2: 1
3: 12270
4: 4
5: odwrócone 6(lub 8)8888,8 (total trip)
6: 0
7: 0
8: 3,4
Za pomoc z góry dziękuję :padam:
marcin123456
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 28 mar 2015, o 20:15
Lokalizacja: lublin

Postprzez klaudek669 » 3 kwi 2015, o 20:48

Licznik ok, stary typ od 20 do 220 z obrotomierzem 7000 obrotów wgsz 3838 wszystko się zgadza z 1.8
do sprawdzenia:
- wiązka impulsatora
- 16 bezpiecznik
- impulsator
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez marcin123456 » 3 kwi 2015, o 21:49

Impulsator zmienialem i nic sie nie zmienilo bezpieczniki patrzylem jedyna mozliwosc to sprawdzic kable ale przejscie na kablach jest z bratem to dzis robilismy :-)
marcin123456
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 28 mar 2015, o 20:15
Lokalizacja: lublin

Następna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości