nie dzialajace mfa ani licznik

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez klaudek669 » 3 kwi 2015, o 22:31

No to zobacz, cudów tam nie ma. Wyjmij impulsator, obracaj nim na włączonym zapłonie i zobacz czy wskazówka się podnosi.
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

 

Postprzez marcin123456 » 4 kwi 2015, o 06:35

Kolego wczoraj wyjołem mój impulsator załozyłem nowy i to samo było ale dziś zrobie tak jak piszesz

[ Dodano: 2015-04-06, 02:50 ]
robiłem tak jak piszesz ale nie podnosi sie wskazówka
marcin123456
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 28 mar 2015, o 20:15
Lokalizacja: lublin

Postprzez klaudek669 » 6 kwi 2015, o 10:58

No to teraz jedziesz dalej.

Sprawdzasz kostkę impulsatora, na dwóch skrajnych pinach ma być 12V jak włączony zapłon, a jak środkowy pin będziesz dotykał i odejmował od masy wskazówka w liczniku ma drgać...
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez marcin123456 » 6 kwi 2015, o 16:24

A naj fajniejsze jest w tym że jak kogoś wyprzedzam to z predkoscią 20km hehe
marcin123456
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 28 mar 2015, o 20:15
Lokalizacja: lublin

Postprzez grochosky996 » 7 kwi 2015, o 00:46

U mnie winowajcą swirowania elektryki była kostka od stacyjki sprawdź tez te możliwość :hyhy:
Avatar użytkownika
grochosky996
Berbeć
 
Posty: 20
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:54
Lokalizacja: czarnków

Postprzez marcin123456 » 7 kwi 2015, o 07:59

kostka jest nowa

[ Dodano: 2015-04-18, 06:24 ]
licznik juz zaczoł działac :)
marcin123456
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 28 mar 2015, o 20:15
Lokalizacja: lublin

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot] i 7 gości